Dotze joves de Mollet premiats amb un viatge a Estrasburg per conèixer el Parlament Europeu

El 9 de juny tindrà lloc l'acte de lliurament dels Premis Euroscola a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona que ha guanyat l'Escola Sant Gervasi

Els equips "Els Trepants", de l'Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès, i "Zenit II", de la Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès, són els guanyadors a Catalunya de la XXIII edició del concurs Euroscola. Dotze alumnes de cadascun d'ambdós centres, premiats ex-aequo, viatjaran a Estrasburg juntament amb els altres 18 equips guardonats de la resta d'Espanya. La visita els permetrà conèixer de primera mà la seu oficial del Parlament Europeu i participar en el curs 2017/2018 d'una jornada de simulació per a joves dels 28 Estats membres de la UE. Cal destacar que un altre equip de la mateixa escola, "Eurosantgerc1", va ser finalista del mateix concurs.

El divendres 9 de juny a migdia l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona acollirà el lliurament de diplomes als dos equips guanyadors i als quatre finalistes a Catalunya d'Euroscola i es projectaran sengles vídeos. L'acte comptarà amb la participació d'eurodiputats.
La XXIII edició del concurs Euroscola s'ha dedicat al 60è aniversari de la signatura dels Tractats de Roma (1957-2017) i s'ha centrat en la Carta de Drets Fonamentals de la UE. Hi podien participar joves d'entre 15 i 18 anys, estudiants d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), Batxillerat o Cicles de Formació Professional de grau mitjà en centres educatius espanyols. La competició consistia en la realització d'un vídeo d'una durada màxima d'un minut i trenta segons, amb una temàtica basada en algun dels drets recollits a la Carta de Drets Fonamentals. Alguns dels drets escollits pels estudiants han estat la llibertat d'expressió i informació (article 11), el dret d'asil (article 18), la igualtat entre homes i dones (23) i la protecció del medi ambient (37).
Cada equip havia de lliurar també un altre vídeo del "making of", on es presentessin els alumnes i s'expliqués la implicació de cadascun en la realització del vídeo. Hi ha un guanyador per Comunitat Autònoma. A Catalunya s'ha optat per fer guanyadors ex-aequo dos equips: "Els Trepants", de l'Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès, i "Zenit II", de la Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès. Els equips guanyadors obtenen com a premi la participació en el Programa Euroscola a Estrasburg i un ajut econòmic per sufragar part de les despeses de viatge. La convocatòria de la present edició del Premi Euroscola va ser del 16 de febrer al 6 d'abril.

Edicions locals