Gabriel Rufián diu que Monràs s'avergonyirà de la seva actitud sobre el referèndum

El portaveu d'ERC al Congrés va parlar a la Sala Fiveller del procés independentista

La Sala Fiveller de Mollet es va omplir el passat divendres per escoltar al portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián. El diputat va contestar diferents preguntes que li va formular el regidor d'Ara Mollet-ERC MES, Oriol López. Posteriorment va respondre diferents qüestions plantejades pel públic present.


Com calia esperar la majoria de les preguntes varen girar al voltant del procés independentista  i algunes d'elles, amb la vinculació d'aquest mateix procés amb la ciutat de Mollet. El regidor Oriol López va plantejar al diputat que "Mollet té un alcalde amb al·lèrgia a les urnes" tot i que hi havia una majoria al plenari favorable al referèndum. "Nosaltres defensarem fins al final el dret dels molletans a poder votar... Què ens recomanes?", va preguntar-li López. Rufián va opinar que "el referèndum no demana independentistes, sinó demòcrates" i va pronosticar que en el futur "els que els posin en la part del no al referèndum el món els jutjarà". "Si és demòcrata, el Sr. Monràs s'avergonyirà de la seva actitud en uns mesos", va etzibar.


Rufián també va dir que "el referèndum d'autodeterminació és l'única amenaça a l'statu quo d'Espanya, al règim del 78, l'única amenaça a les grans corporacions i a la banca espanyola". Tot i això va pronosticar que el procés no acabaria amb alguna mena d'actuació dramàtica com la retirada policial de les urnes. "No els fa falta venir aquí a treure urnes", va explicar, ja que avui les pressions no es fan amb la policia o l'exèrcit sinó amb els tribunals de justícia o els mitjans de comunicació. "Avui els tancs són la sexta o Antena 3", va resumir.
Gabriel Rufián altrament va defensar la coherència de ser "perico" i ser republicà i d'esquerres.

Edicions locals