Parets renova els autobusos urbans

Els nous busos incorporen nova tecnologia, són més accessibles i menys contaminants

L'Ajuntament de Parets del Vallès i l'empresa Sagalés han presentat els nous autobusos urbans que prestaran servei al municipi a partir d'avui. L'acte ha comptat amb l'assistència de Ramon Sagalés, conseller delegat de Sagalés, Francesc Juzgado, regidor de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Parets i Sergi Mingote, alcalde de Parets.

Els nous vehicles tenen una llargària de 8 metres, un ampli disseny interior i una amplada exterior de només 2,35 metres, pensada per a una circulació urbana que facilita el pas pels carrers estrets. Pel que fa a l'augment en seguretat, incorporen una carrosseria que respon a l'última reglamentació amb protecció en cas de bolcat; disposen de fre elèctric per a pendents pronunciades; rampa telescòpica per a persones amb mobilitat reduïda en cadira de rodes i adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda.

D'altra banda, quant a confort, incorporen 4 punts de càrrega USB en la plataforma del darrere i als seients davanters i compten amb una ampliació del nombre de places per seure-hi. Els nous vehicles permeten una reducció de les emissions de gasos contaminants i partícules en suspensió.

Com a dades significatives, l'any 2005, en què es va ampliar el servei també als dissabtes, el nombre total d'usuaris va ascendir a 82.394. L'any 2007 es va implementar amb un segon vehicle de bus urbà que va permetre l'ampliació del recorregut i una major cobertura al tram urbà, alhora que la instal·lació de noves marquesines i plataformes d'accessibilitat. El 2013 es va procedir a un canvi de recorregut i l'ampliació del nombre de parades, donant resposta a les noves necessitats i demandes ciutadanes.

L'increment de passatgers va fer tancar l'any 2016 amb 105.000 passatgers, dels quals més de 5.000 formen part dels usuaris que fan ús del servei en dissabte. La darrera millora incorporada, prèvia a la posada en marxa de la nova flota de vehicles, va ser la col·locació d'una nova marquesina a la parada del Passeig de Ronda, el passat mes de març.

Edicions locals