Mollet va tancar el 2016 sense cap accident mortal de trànsit

La ciutat està per sota de la mitjana catalana en fets delictius

La Junta Local de Seguretat, presidida per l'alcalde Josep Monràs, ha valorat positivament el notable descens dels nivells de delinqüència així com la bona coordinació dels diferents cossos policials que operen a Mollet del Vallès. També s'ha valorat positivament que se segueixi potenciant la prevenció per avançar-se als actes delictius. La Junta Local de Seguretat s'ha reunit aquest dimecres per primera vegada a les noves dependències de la Policia Municipal de Mollet.

Les dades del 2016 són especialment bones en àmbits com la seguretat viària on no es va produir al llarg del 2016 cap accident mortal i, seguint la tendència del 2015, també varen baixar el nombre d'atropellaments a la ciutat i es varen reduir els accidents amb ferits en un 11,4%.
L'alcalde de Mollet Josep Monràs va explicar que els indicadors de fets delictius a Mollet estan per sota de la mitjana de Catalunya i que això demostra "la bona feina de tots els cossos de seguretat". Monràs també ha volgut destacar que "també seguim incrementant el nivell de resolucions de delictes". Una sèrie d'indicadors que posen de manifest que "malgrat que el delicte zero no existeix, Mollet segueix sent una ciutat segura".

També s'indica que la prevenció en matèria de seguretat es prioritza a la reacció i això es tradueix en el fet que els serveis planificats han representat un 60% dels que s'han dut a terme el 2016 i les intervencions i requeriments el 40%.

El 2016 també s'han incrementat les sancions arran de l'aplicació de l'ordenança d'animals de companyia. Pel que fa als serveis de mediació, i tenint en compte les recomanacions del Síndic Personer, s'ha potenciat el treball orientat a la resolució pacífica dels conflictes que afecten la convivència quotidiana de la ciutat. En concret, s'han dut a terme més de 310 serveis o intervencions.

Pel que fa a la problemàtica referent a les ocupacions d'habitatges, l'alcalde de la ciutat ha volgut diferenciar "aquelles persones més vulnerables que actuen per necessitat, a qui l'Ajuntament, com hem fet fins ara, farà tot el que està a les seves mans per trobar solucions, d'aquelles altres que ocupen amb actes delictius darrere o creant problemes de convivència a les comunitats". En aquest segon cas "no trobaran el nostre suport".

Des de la Generalitat, el secretari de la delegació del Govern a Barcelona, Xavier Baiget, també ha parlat de Mollet com "una ciutat segura" destacant "la reducció de robatoris a habitatges i les bones dades de resolució de fets delictius".

Per la seva banda, el subdelegat del Govern a Catalunya, EmilioAblanedo, ha destacat "unes bones dades fruit d'aquesta coordinació policial" anunciant que "he ofert a l'alcalde seguir en aquesta línia potenciant la col·laboració en aquest cas amb els cossos de seguretat que depenen de l'Estat".

Edicions locals