Els malalts de fibromiàlgia de Mollet i comarca denuncien un empitjorament del servei que reben

Diuen que les visites han passat de fer-se cada mig any a cada any i mig

El passat divendres 12 de maig, Mollet va commemorar el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica. L'Ajuntament de Mollet va voler mostrar el seu suport als afectats per aquestes malalties minoritàries amb la lectura d'un manifest que es va fer a la tarda davant de l'Ajuntament. A la lectura varen participar l'alcalde Josep Monràs i la regidora de Salut Pública, AnaMaría Díaz i regidors de diverses formacions presents al consistori. La lectura del manifest va anar a càrrec de Remei López, presidenta de l'Associació Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, Sensibilitat Química Múltiple i persones afectades per radiacions ambientals de Mollet i Comarca (AFIMOIC).


Remei López va mostrar la seva satisfacció pel fet que l'Hospital de Mollet sigui punter en el tractament de la fibromiàlgia i disposi d'una unitat especialitzada pels malalts que la pateixen. La presidenta d'AFIMOIC, però, va denunciar que la manca de personal estan empitjorant el servei que aquesta unitat ofereix. "Si abans teníem visites cada sis mesos no pot ser que ara les tinguem cada any o any i mig", va dir. No es tracta del fet que s'hagin produït reduccions de personal sinó que l'Hospital ara atén molta més població amb els mateixos recursos humans.

La presidenta d'AFIMOIC va demanar la implicació de l'administració en la lluita contra la fibromiàlgia i va recordar que pateixen un dolor crònic i que encara no tenen cap mena de medicació per combatre'l i poder gaudir d'una millor qualitat de vida. Remei López va emfatitzar en el fet que el que més necessitaven era "respecte, comprensió i suport".

L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va voler explicitar el seu "màxim suport" cap aquest col•lectiu de malats i es va manifestar a favor de seguir invertint en investigació i en salut pública. "És necessari per al futur dels nostres fills", va reblar.

Edicions locals