Sumem Parets carrega contra l'assessor de comunicació

L'assessor, Francisco de la Torre, respon a l'article en una carta oberta on titlla el partit de populista i poc constructiu

La contractació de l'assessor en comunicació de l'Ajuntament de Parets del Vallès, que va aixecar gran polèmica, encara continua. El debat se centra en la persona i les seves funcions més que en el càrrec. Es tracta de Francisco de la Torre Escobar, llicenciat en Comunicació Audiovisual, membre del PSC i amb experiència en comunicació.

La polèmica es revifa arran de la publicació del partit que encapçala l'oposició a Parets del Vallès, Sumem Parets, que ha editat el número 5 de la revista 'El Cercle', on dediquen un espai titulat 'Incomunicació' a l'assessor en comunicació Francisco de la Torre. Sumem Parets ha criticat durament la censura que, segons expliquen, existeix en els mitjans de comunicació públics de l'Ajuntament de Parets. L'article parla de l'assessor de comunicació, "un amic de tota la vida del sr. Mingote [...] amb alguns draps bruts [...] tots els i les paretans/es estem pagant 60 mil euros a l'any per aquest nou càrrec, per aquesta autopublicitat encoberta en forma de "servei públic" per millorar la imatge del poble". Sumem Parets expressa el seu malestar pels "abusos i la manipulació en mitjans de comunicació locals", un tema que sempre han criticat juntament amb altres partits a l'oposició que, segons diferents queixes al llarg de la legislatura, els responsables dels mitjans de comunicació no els donen cobertura suficient. El partit amb més representació a l'oposició del municipi ha fet públic l'escrit per comunicar el desacord amb la política comunicativa dels mitjans públics a Parets i el bloqueig que pateixen, tal com expliquen.


Són moltes les ocasions en què l'oposició ha criticat la contractació d'un assessor de confiança de l'equip de govern i que aquest, segons explica l'oposició, es responsabilitzi dels mitjans de comunicació, xarxes socials i web de l'Ajuntament, ja que creuen que no és ètic que aquestes funcions les faci un càrrec de confiança d'un partit polític. Tampoc és la primera vegada que de la Torre es defensa de les dures crítiques que constantment rep per part dels grups de l'oposició, i explica que la seva tasca no és una altra que fer un pla de comunicació. En aquest cas, ha fet un escrit en forma de carta oberta a Sumem Parets on respon les crítiques del partit i explica que s'està informant per saber si és possible denunciar els fets per ser perjudicials per a la seva imatge. En la carta, de la Torre explica que "jo no sóc polític com vosaltres, però us puc aconsellar sobre quins són els límits". Acusa la formació d'utilitzar el populisme i de treballar des del rancor i l'odi. L'assessor en comunicació a l'Ajuntament de Parets ha volgut remarcar que esperava poder veure com Sumem Parets aportava aire fresc a la política i lamenta, en la seva carta, que el partit a l'oposició l'ha decebut. Contra les crítiques de Sumem Parets ha aclarit que "no us mereixeu que perdi el meu temps, no permetré que embruteu la meva imatge ni el meu nom, espero que ens veiem als jutjats". Francisco de la Torre, visiblement cansat d'escoltar els arguments que van contra el seu lloc de treball, demana al partit que encapçala l'oposició que treballi seriosament i de manera professional.

Edicions locals