El Museu Abelló obrirà dissabte fins a la matinada

S'han programat un ampli ventall d'activitats per commemorar el Dia dels Museus

El Museu Abelló programa aquest cap de setmana un ampli ventall d'activitats obertes a tothom per acostar el patrimoni artístic a la ciutadania. Les activitats, amb motiu del Dia dels Museus, culminaran dissabte amb La Nit dels Museus, en què el museu obrirà fins a la matinada.
Sota el lema "Surt al Museu!", el Museu Abelló proposa nombroses activitats que pretenen atreure el públic fins a l'equipament. L'objectiu és obrir les portes del Museu i que aquest surti al carrer, de manera que interpel·li al vianant i el convidi a entrar en un espai inesperat.
Aquesta és la raó que, per primera vegada, algunes de les activitats es faran al carrer (a l'entrada del Museu i al lateral del c. Àngel Guimerà). "Volem que la gent surti de casa, que vingui al Museu i que el conegui a través de les diferents activitats que els oferirem", ha explicat la regidora de Cultura, Mercè Pérez, en la roda de premsa celebrada aquest migdia
El dissabte 20 de maig s'han programat activitats durant el matí, el migdia, la tarda i la nit, tant a l'interior com a l'exterior de l'equipament, al carrer d'Àngel Guimerà, que estarà tallat a la circulació. Tallers artístics, infantils i per a adults, visites guiades a les diferents exposicions, un concert-vermut al carrer amb el molletà Pele MacLeod i una gimcana infantil pel Museu i la Casa del Pintor que acabarà amb xocolatada (gentilesa del Forn Prat).


LA NIT DELS MUSEUS


El programa d'activitats no s'atura al vespre i continuarà, tot sumant-se a La Nit dels Museus, una jornada en la qual cada any hi participen més museus i en què, per una nit, els museus obren al públic, gratuïtament, i amb una proposta d'activitats culturals que va més enllà de les exposicions.
Al Museu Abelló hi tindrem un espectacle de teatre de petit format (20 h), Los rostros del silencio, de Carmina Pérez i direcció de Peter Gadish, de CRA'P, una peça sobre la memòria de la guerra. Tot seguit, una visita guiada a l'exposició permanent "L'art modern a la Col•lecció Abelló" i un concert a la terrassa amb Robindro Nikolic Trio, format per clarinet (Robindro Nikolic), guitarra (Carles Gutiérres) i contrabaix (Alejandro Fränkel).


EN DIRECTE PER LA XARXA AUDIOVISUAL


El magazín 1món.cat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) ha escollit el Museu Abelló per a l'emissió en directe del seu programa el mateix dissabte 20 de maig, de 4 a 6 de la tarda. Així, totes les televisions locals adherides emetran el programa des del Museu, amb continguts especials per donar a conèixer l'equipament, la seva col·lecció, la vida i obra del pintor Joan Abelló, així com les activitats que es faran per al Dia dels Museus.

Edicions locals