Mollet posarà urnes per decidir en què invertir 100.000 euros

Els molletans podran triar entre nou projectes proposats en el Pla d'Actuació del Mandat 2016-2019

Aquest dilluns, 22 de maig, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha donat a conèixer un nou procés participatiu de decisió ciutadana directa d'inversions a la ciutat. Amb aquest procés, els molletans majors de 16 anys podran decidir fins al 30 de juny on invertir 100.000 euros del pressupost municipal d'entre 9 projectes proposats. Els molletans també podran presentar el seu propi projecte. Les modalitats de participació són emplenant una butlleta en paper que es podrà lliurar a les urnes que es disposaran a l'Ajuntament o a qualsevol Centre Cívic o Cultural de la ciutat o a través del web municipal www.molletvalles.cat


Els 9 projectes que ha triat l'Ajuntament per invertir-hi 100.000 euros estan distribuïts entre tots els barris de Mollet – excepte el de Lourdes on es farà un procés participatiu propi- i són els més proposats al Pla d'Actuació de Mandat 2016 – 2019. El pla més votat es durà a terme durant aquest mateix any i s'ajustarà al pressupost dels 100.000 euros. Els projectes perdedors hauran d'esperar, però la intenció és que es puguin executar en aquest mateix mandat. De fet l'Alcalde de Mollet, Josep Monràs, va explicar que totes les actuacions estaven contemplades dins del PAM i que "ens agradaria fer un compliment alt dels projectes de mandat".


La primera tinent d'alcalde, Mireia Dionisio, va indicar que no volien només que els ciutadans de Mollet es limitin a votar el projecte que volen que es tiri endavant sinó "que volem que hi hagi una implicació en aquest projecte". Això implicarà que una vegada votat es farà una sessió participativa oberta perquè es pugui conèixer millor el que es farà.


El regidor de Participació i Transparència, Josep Ramon Bertolín va explicar que les propostes d'aquest procés participatiu, igual que altres que s'han endegat a la ciutat per altres temes, es caracteritza per centrar-se en propostes "Creïbles, necessàries i possibles" el que converteix la participació dels ciutadans en una acció efectiva.

El projectes que s'han triat i que es poden votar són:
1- la renovació del passeig de Cesc Bas
2- Condicionar l'entorn de Can Gomà
3- Adequar la plaça de Sant Jordi
4- Arranjar la plaça dels Voluntaris Olímpics i Paralímpics
5- Millorar les places Mercaders, Ramaders, Remença i Ferrers
6- Modernitzar la plaça de Nelson Mandela
7- Condicionar la Ronda d'Orient davant de l'estació de França
8- Renovar els jocs infantils del parc de la farinera, la plaça Mauthausen i el Parc de Plana Lledó
9- Substituir els arbres plataners dels barris de Can Borrell i Santa Rosa

 

Edicions locals