Mollet estrena a les Pruneres el seu primer parc infantil inclusiu

El Parc ha tingut un cost de 90.000 euros i és fruit d'un acord entre el Govern i el grup de Ciutadans

Des d'aquest dimecres 24 de maig, Mollet compta al Parc de les Pruneres amb un parc infantil adaptat als infants amb discapacitat o mobilitat reduïda. Es tracta d'una ampliació de la zona de jocs existent i amb la seva posada en marxa es dóna resposta a una petició de diversos sectors socials i a una moció municipal aprovada per unanimitat de tots els grups i que va presentar Ciutadans. Aquest, a més a més, era un dels compromisos que el Govern va assumir amb Ciutadans a canvi del seu suport en els pressupostos. Aquest dimecres amb una festa infantil s'ha donat per inaugurat.
L'àrea, que té un cost de 90.000 euros i ha implicat dos mesos d'obres, està formada per una torre elevada amb sostre i una escala de corda i tobogan amb un accés principal amb rampa. Aquest element es complementa amb una cabana, oberta i amb sostre, de la qual surten un conjunt de panells verticals amb múltiples elements tàctils i sensorials. Entre d'altres, el conjunt també inclou un gronxador de pòrtic doble, que incorpora un seient adaptat, un laberint o un carrusel. L'espai s'ha treballat amb els criteris de formes i colors com els de l'àrea ja existent i s'ha dotat d'un paviment de seguretat de cautxú seguint la normativa pel que fa a les alçades de caiguda.
El fet d'escollir el Parc de les Pruneres és degut al fet que reuneix tots els requisits per instal·lar-hi un espai d'aquestes característiques, sigui per la seva cèntrica ubicació o pel fet dels serveis que té al seu voltant, com ara escoles o equipaments.

Edicions locals