L'Ajuntament de Parets rebutja el pas de noves infraestructures viàries per l'espai protegit de Gallecs

Ahir es va celebrar una sessió ordinària del ple de l'Ajuntament de Parets del Vallès on es va aprovar una moció presentada en contra del traçat de la via interpolar per aquest espai. El text va ser aprovat pel PSC, Ara Parets-ERC, NOPP i el PDeCAT.

La moció té lloc després que al mes d'abril es publiqués una resolució que insta al Govern de Catalunya a incorporar a l'EIN de Gallecs els terrenys situats a la banda est de la riera Seca, fins al límit amb l'Eixample, i l'enclavament de Can Vilarrosal. En el document, explica la moció, no es diu res de la interpolar (autovia C-35), la qual s'hi hauria de desgrafiar d'aquest espai així com el traçat de la línia ferroviària, perquè partirien per la meitat el poble paretà passant per la zona esportiva, Can Serra i Can Riera, seguint per Gallecs.

L'acord pres al ple fa que l'Ajuntament de Parets mostri una oposició al traçat actual de la Via Interpolar i rebutgi qualsevol projecte que suposi el pas de noves infraestructures viàries per l'espai protegit de Gallecs. A més, demanen a la Generalitat de Catalunya que no alteri l'espai de Gallecs en el terme municipal de Parets i mantingui la seva superfície actual.

 

Edicions locals