La policia local de Mollet visitarà els espais públics per informar que cal censar els animals

L'Ajuntament posa en marxa una campanya de control de cens d'animals de companyia

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha anunciat que posa en marxa una campanya de control del cens d'animals de companyia amb l'objectiu de fomentar la tinença responsable d'animals de companyia, promoure la màxima reducció d'abandonaments i millorar la resposta davant la pèrdua, especialment de gossos.

Per dur a terme la campanya, membres de la Policia Municipal de Mollet del Vallès, uniformats o de paisà, faran un seguit de visites periòdiques a aquells espais de la ciutat amb major concurrència d'animals de companyia per informar sobre aquesta campanya als seus propietaris a més de denunciar aquelles infraccions a l'ordenança d'animals observades.

En el cas que les mascotes no estiguin censades, els tràmits es poden fer adreçant-se a l'Ajuntament de Mollet. L'Ajuntament recorda l'obligatorietat dels propietaris de tenir les seves mascotes inscrites en el Registre d'animals de companyia i identificades amb un microxip (sistema d'identificació) homologat amb les consegüents sancions en el cas de no complir amb la normativa.

La fiabilitat del cens és imprescindible per una correcta posada en marxa de la nova ordenança d'animals de companyia que es va aprovar l'any passat. Com es recordarà en aquesta es preveu identificar aquelles persones que no recullen els excrements del seu gos mitjançant la identificació de l'ADN dels animals. A finals d'any l'Ajuntament preveu començar a incorporar aquestes dades genètiques al Registre d'animals de companyia.

Edicions locals