Parets es proposa recuperar la mongeta paretana

Ho farà amb un programa de recuperació, producció i distribució del producte

L'Oficina Ambiental de l'Ajuntament de Parets ha iniciat un programa de recuperació de la mongeta paretana, un llegum de la comarca que es va deixar de conrear fa anys i de la qual se'n van conservar algunes llavors. Ara, l'Ajuntament vol fer la mongeta popular i promoure el seu cultiu i ús entre els establiments de restauració.

 

El programa consta de tres fases: la recuperació de la llavor i la seva producció durant l'any 2017; la producció de llegum durant l'any 2018; i la difusió del producte pels restaurants del municipi i botigues especialitzades de la comarca. Des del punt de vista gastronòmic, la mongeta paretana es caracteritza per una textura cremosa amb una percepció molt fina de la pell i un sabor suau, lleugerament més intens que la varietat del ganxet amb qui comparteix l'origen mesoamericà.

 

Amb aquesta acció, l’Ajuntament continua treballant per complir els objectius establerts al Pla d'Acció Municipal –PAM– per tal de potenciar els cultius tradicionals de Parets i la comarca, i en la promoció del consum de productes ecològics entre la ciutadania. A més, el programa contempla posar en marxa la 'Setmana de la mongeta paretana' durant la qual es convidarà als agricultors i restaurants a incloure la mongeta als seus cultius i als menús.

Edicions locals