L’alcalde de Mollet demana a Foment que el traçat del Quart Cinturó no s’acosti a Gallecs

Demana que el projecte sigui consensuat amb la Generalitat i el conjunt del territori

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha enviat una carta al Ministeri de Foment on demana que el traçat del Quart Cinturó no afecti l’espai natural protegit de Gallecs i que el projecte sigui consensuat amb la Generalitat i el conjunt del territori.

El Ministeri de Foment ha adjudicat la redacció de l’estudi del Quart Cinturó per 1,14 milions d’euros. L’objectiu d’aquest informe és definir i comparar les diferents alternatives de traçat, de connexió i d’explotació per al tram Granollers-Terrassa.

Davant d’aquest anunci, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha enviat una carta al Ministeri de Foment per demanar-li que el Quart Cinturó és faci el més aviat possible perquè es necessita una via alternativa a la B30 que ajudi a descongestionar el trànsit i que redueixi la contaminació atmosfèrica.

A la carta, Josep Monràs també sol·licita a Foment que el traçat del Quart Cinturó tingui el menor impacte sobre al territori i que “no s’acosti de cap de les maneres a Gallecs”. Per a l’alcalde de Mollet, aquest projecte ha de ser “un treball coordinat amb la Generalitat i el conjunt del territori per l’impacte mediambiental que tindrà”.

Segons el Ministeri de Foment, l’estudi pretén perllongar el traçat de la B-40, coneguda com a Quart Cinturó, fins a l’autopista AP-7 a l’altura de Granollers. D’aquesta manera es crearà un arc de circumval·lació a Barcelona alternatiu a l’AP-7/B-30

Edicions locals