SOREA destina 15.000 euros per ajudar als més vulnerables

La companyia d'aigües i l'Ajuntament renoven el conveni que van signar l'any passat

L'Ajuntament de Mollet del Vallès i la companyia d'aigües SOREA SAU han renovat i ampliat el conveni que van signar l'any passat amb l'objectiu de possibilitar l'accés d'abastament d'aigua potable a aquelles famílies en situació econòmica precària. L'acord segueix comportant l'existència d'un Fons de Solidaritat per facilitar aquest accés al consum bàsic d'aigua potable a aquelles famílies que estiguin en situació de vulnerabilitat.

Aquest fons, que l'any passat va ser de 13.000 euros, s'incrementa fins als 15.000 euros i, segons el director territorial de SOREA, Ramon Albareda "els nostres càlculs són que aquest any podrem ajudar a unes 70 famílies perquè puguin tenir aigua fent-nos càrrec dels cent per cent dels rebuts i sense generar cap deute futur". L'any passat amb 13.000 euros es va poder ajudar unes 50 famílies.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha volgut agrair "a SOREA que sumi esforços amb aquest Ajuntament per tenir cura d'aquells ciutadans i ciutadanes que es troben en situació de vulnerabilitat i poder donar-los aquella cobertura necessària que els permeti tenir una vida més digne". En aquest sentit, Monràs també ha recordat que "gràcies a acords com aquest i a la feina dels Serveis Socials de l'Ajuntament, darrerament hem pogut ajudar a més de 600 famílies".

De nou, amb aquest acord, l'Ajuntament de Mollet col·laborarà amb SOREA per informar de les famílies que es trobin en situació d'exclusió residencial segons la Llei 24/2015, per tal que es puguin beneficiar d'aquests ajuts.

Un cop SOREA hagi rebut l'informe, valorarà la idoneïtat de l'atorgament de l'ajut comunicant-li a l'interessat que passa a formar part del Fons de Solidaritat. Fins i tot, si s'escau, també s'ajornaran les factures pendents de pagament amb la corresponent reobertura del subministrament si la suspensió per impagament s'hagués efectuat.

Edicions locals