El Servei Local d'Ocupació de Parets gestiona una mitja de 260 ofertes laborals cada any

La política de l'SLOP és crear Plans d'Ocupació, ajuts a la contractació per a empreses, l'orientació, formació i promoció de l'emprenedoria

El Servei Local d'Ocupació de Parets, l'SLOP, ha gestionat 2600 ofertes laborals en la darrera dècada a Parets del Vallès i ha inserit laboralment 3830 persones mitjançant el servei local i els itineraris d'orientació per a aconseguir un lloc de treball. El servei, a més, ha ofert més de 500 plans d'ocupació des de l'any 2011 fins al dia d'avui, més de mig miler de persones han ocupat una plaça a l'Ajuntament de manera temporal per poder tornar al món laboral i rebre un sou i orientació durant uns mesos per poder aconseguir un contracte de llarga durada.

En els darrers dies s'hi han incorporat de manera gradual les 36 persones seleccionades per cobrir els perfils de conserge, auxiliars de la llar, operaris de manteniment, pintors, operaris de neteja, oficial de neteja, dinamitzador, assessor horticultor, informadors d'ajuts energètics, administratiu, dinamitzador juvenil, tècnic en Benestar Social i tècnic en edificació. A més d'aquesta convocatòria, al setembre hi haurà una nova oportunitat de sol·licitar un pla d'ocupació que oferirà feina a veïns del municipi que es trobin en situació d'atur per oferir "un pulmó d'oxigen per a persones que necessiten un lloc de treball. Però no només com a mesura pal·liativa, sinó que desenvolupem polítiques actives per garantir nous llocs de treball de qualitat i de llarga durada" explica Sergi Mingote, Alcalde de Parets, qui insisteix que "la nostra prioritat continua sent afavorir la creació d'ocupació i riquesa al territori".

A banda d'orientar persones en la recerca de feina, oferir formació, promoure l'emprenedoria i els ajuts a la contractació per a empreses, aquest mes de juny s'ha posat en marxa el programa d'inserció per a persones aturades majors de 30 anys. El programa va enfocat a ajudar a trobar feina a persones aturades amb una edat superior als 30 anys. Durant aquesta iniciativa es treballarà el perfil professional dels participants i s'establirà contacte directe amb les empreses i entitats del territori. A canvi, es demana el compromís dels participants a seguir un itinerari pactat per assolir els objectius. El programa té la previsió que podrà inserir laboralment a una cinquantena de persones majors de 30 anys del municipi.

Edicions locals