El Conseller d'Interior diu a Mollet que tira endavant la convocatòria de 500 places de Mossos

Avui s'han llicenciat 92 nous agents de les policies locals de 60 poblacions catalanes

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assegurat avui a Mollet que la promoció de 500 mossos d'esquadra que es preveu convocar aquest any tirarà endavant "amb totes les garanties", malgrat el requeriment del Ministeri d'Hisenda, que posa en dubte la convocatòria i la limita a 50 places. Jané ha participat avui en l'acte de cloenda de la 30a promoció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya en la que s'han llicenciat 92 nous agents de policia local que es distribuiran entre uns 60 ajuntaments catalans.


Jané afirma que la convocatòria es farà "en els pròxims dies" i que ja s'està en converses amb el govern de l'Estat per evitar traves jurídiques que poguessin acabar portant a la impugnació de la convocatòria. El conseller ha anat més enllà i recorda que la necessitat de mossos d'esquadra és d'aproximadament 1.500 agents i és per això que després de la convocatòria d'aquest estiu es convocaran 500 places el 2018 i 500 més el 2019. "No és opinable perquè les necessitats estan inventariades", ha etzibat.


A TRIA FORMACIÓ S'OBREN MATRÍCULES PER PREPARAR ELS ASPIRANTS


Ja fa dies que es va anunciar aquesta important convocatòria de nous policies de la Generalitat, la primera que es fa des del 2011 quan a conseqüència de la retallada de les despeses es van suspendre. De fet les acadèmies especialitzades, com és el cas de Tria Formació de Granollers, que té més de 10 anys d'experiència en oposicions, ha obert ja la matrícula pels que vulguin preparar-se per superar les provés d'accés a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès. Enric Folch, de Tria Formació, explica que les notícies que tenen de la nova convocatòria és que en aquesta ocasió no tindrà els límits dels 35 anys és a dir que hi podran accedir els més grans d'aquesta edat.


A Tria, ens explica, preparen totes les fases de la convocatòria: la teòrica, la psicològica i també la física. Un entrenador personal prepara als aspirants per poder superar les diferents proves físiques a les instal·lacions del Club Natació Granollers. A Tria Formació, centre de referència en oposicions al Vallès Oriental, també preparen per accedir a altres places públiques com són les convocatòries de policies locals, les de bombers – que enguany ofereixen 150 places- o els agents rurals.

Edicions locals