Josep Monràs: "Sortim cada dia dels despatxos per anar a cercar oportunitats per Mollet"

L'alcalde anuncia que s'està treballant per fer que una altra empresa ocupi l'espai que deixarà Bacardí

L'alcalde de Mollet va tornar a tenir una Trobada amb els ciutadans de Mollet aquest dimarts 27 de juny. La sala de la Marineta es va omplir de persones que al final de l'exposició de l'alcalde varen poder formular preguntes i comentaris. Si a la darrera sessió de l'Alcalde a prop teu que es va celebrar el 18 de gener, Josep Monràs es va concentrar en explicar els pressupostos, en aquesta ocasió va centrar-se a fer una valoració de l'estat actual del mandat i del grau d'execució del Pla d'Actuació de Mandat (PAM).

Josep Monràs va explicar que les prioritats del PAM eren la creació d'ocupació, els serveis a les persones, promoure l'activitat econòmica i el fer una ciutat per poder viure-hi. Va explicar que en els dos darrers anys – "encara que no tot és mèrit nostre", va aclarir- a la ciutat hi ha 1.200 persones menys en atur, però va indicar que l'esforç municipal havia fet possible la creació de 200 noves empreses a través d'EMFO, que es destinin 6 milions d'euros directes a donar suport a les persones – "malgrat els deutes d'altres administracions"-, que s'hagin congelat les ordenances per cinquè any consecutiu o que es promogui una important expansió dels serveis d'ocupació municipals per augmentar encara més les oportunitats dels molletans.

L'alcalde també va explicar que el seu Govern "surt cada dia dels despatxos per anar a cercar oportunitats per Mollet", i que això s'ha traduït en coses com plans per la millora del teixit comercial, dels polígons industrials o l'atracció de 45 milions d'euros en noves inversions per les empreses de la ciutat. "Estem treballant per fer que una nova empresa ocupi l'espai que deixarà Bacardí", va avançar l'alcalde. Monràs també es va referir als 100.000 euros que s'invertiran per mitjà d'un procés participatiu, altres actuacions davant altres administracions – com la que permetrà la reforma de les dues estacions de tren-, o el fet de ser Ciutat Europea de l'Esport. "Ens hem de sentir orgullosos d'això que és mèrit de tots", va reblar. Malgrat que també va dir que "aquesta ciutat té un futur fantàstic", també va assenyalar que havien de lluitar contra amenaces com són els 25 milions d'euros que cal pagar per la sentència negativa de la Vinyota, l'anul·lació del POUM o els deutes de les altres administracions – "El Sr. Junqueras ens deu 6 milions d'euros", va dir- També es va referir al tema de la neteja dels carrers aquest darrer cap de setmana que va atribuir a l'incivisme d'algunes persones.

SOBRE EL REFERÈNDUM: "LA MEVA OBLIGACIÓ ÉS COMPLIR LA LLEI"

En el torn de preguntes els veïns li van preguntar per temes com l'aprofitament de l'aigua del Besòs, el mercat dels dimarts, la situació de la mesquita Al-Huda o que passaria amb el referèndum de l'octubre. També, des d'un col·lectiu ciutadà se li va preguntar sobre la situació del bus urbà i també sobre els actes incívics. "La meva obligació és complir la llei, no interpretar-la. I Llei només n'hi ha una", va explicar en relació a l'1-O. Sobre Al-Huda va explicar que estaven negociant amb aquesta comunitat la possibilitat de fer una permuta del local de l'Estació de França per un espai municipal on sigui possible el culte religiós. Respecte els actes incívics l'alcalde va recollir la proposta de fer una campanya contra els actes incívics a les escoles i instituts.

 

Edicions locals