Parets aposta pels Plans d'Ocupació com a via per a la inserció laboral

Aquesta setmana s'ha fet una nova sessió d'acollida als 40 nous plans d'ocupació

Els Plans d'Ocupació són unes accions impulsades des de l'Ajuntament de Parets per tal d'oferir feina a persones que es troben en situació d'atur. El consistori contracta persones per fer tasques municipals un temps determinat, durant el qual ofereix formació i assessorament laboral per fer que els seleccionats puguin inserir-se en el mercat laboral.

A més de l'ajut que suposa la contractació temporal, els Plans d'Ocupació Local estan dissenyats com un instrument per oferir formació a les persones en situació d'atur, millorar les seves competències, augmentar-ne la capacitació i, alhora, proporcionar-los una experiència que els permeti ampliar les possibilitats d'una inserció laboral estable i continuada.

Per poder obtenir una plaça en un pla d'ocupació, cal estar en situació legal d'atur, estar donat d'alta al Servei Local d'Ocupació de Parets del Vallès (SLOP) amb una antiguitat mínima d'un mes, no haver participat en cap Pla d'Ocupació Municipal en els darrers dotze mesos per un termini superior a dos mesos i estar en situació legal per treballar a Espanya. El mes de març l'Ajuntament de Parets va aprovar l'ampliació de crèdit per crear més plans d'ocupació per a les persones aturades del municipi.

Aquesta setmana s'ha fet una nova sessió d'acollida als 40 nous plans d'ocupació a l'Ajuntament de Parets pels perfils d'auxiliars de la llar, conserges per a equipaments municipals, operaris de manteniment pavelló, de brigada i de Serveis Socials, pintors, operaris de neteja, dinamitzador assessor horticultor, informadors d'ajuts energètics, administratiu polivalent, dinamitzador juvenil i Tècnic en Benestar Social.

Edicions locals