Martorelles utilitza marietes per lluitar contra les plagues de pugó als arbres

S'hna col·locat larves d'aquest insecte en una desena d'arbres

L’equip de govern treballa per millorar la qualitat ambiental del municipi i, per aquest motiu, s’ha treballat per tal d’aconseguir no aplicar productes químics per a tractar les plagues dels arbres ni per a reduir les males herbes dels parcs. Des de l’àrea de Medi Ambient, s’està apostant per incrementar el control biològic de les plagues en l’arbrat viari del municipi.

 

Un exemple n’és l’actuació que s’està fent  a l’arbrat proper a Carrencà on el passat 17 de juny es van introduïr marietes per combatre el pugó. La lluita biològica contra plagues consisteix en alliberar larves de depredadors o parasitoides en els arbres afectats. L’actuació realitzada ha consistit en col·locar 50  larves de marieta a 10 erables (acers platanoides) de la zona de Carrencà.

 

Els alliberaments es fan mitjançant caixetes que actuen com a refugi durant el transport dels vivers. Un cop dipositades les caixes als arbres, les larves es dispersen per l’arbre on es desenvolupen fins a extingir el pugó.

 

El control biològic consisteix en la utilització d’organismes vius per reduir la densitat de població o l’impacte d’un organisme plaga, per tal de fer-lo menys abundant i disminuir així els efectes negatius sobre els mateixos arbres i la via pública.

Edicions locals