Parets instal·larà un hospital de campanya per prevenir i atendre agressions sexistes durant la Festa Major

Sota el nom de 'No és no!', el servei pretén que els ciutadans gaudeixin d'unes festes lliures de violència masclista i LGTBTIfòbiques

La Festa Major de Parets presenta com a novetat destacada d'aquest any la posada en marxa d'un protocol d'actuació per unes festes lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques. La iniciativa s'ha treballat conjuntament entre l'Ajuntament l'Assemblea de Joves de Parets. Durant la Festa Major comptarà amb la col·laboració de la colla de Diables i la Comissió de Festes.

La Regidora de Benestar Social i Igualtat Susanna Villa en s explica que "des del Servei d'Igualtat estem molt satisfets d'engegar el protocol d'actuació per unes festes lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques. Unes festes on es garanteixen la llibertat i la seguretat i on tothom en pugui gaudir"

En la Festa Major de Parets del 2017 es posaran recursos per oferir ajuda a totes aquelles persones que ho necessitin i ho sol·licitin. Qualsevol persona que consideri que és objecte d'una agressió masclista o LGBTfòbica podrà adreçar-se a l'organització, al servei de seguretat o a l'hospital de campanya. L'agressor serà advertit i, si escau, expulsat del recinte.

S'informarà d'aquest protocol als cartells de les entrades del Parc la Linera i als bars, en flyers, amb una pancarta gran a l'escenari de La Linera i una altra al Casal de Cal Jardiner. També s'inclou el lema "No és no" a la samarreta de Festa Major, als gots recuperables, i en les diferents falques de veu en off que aniran sortint i escoltant-se durant tota la Festa Major.

L'Ajuntament de Parets, a més a més, per deixar ben evident el seu compromís contra la violència ha inclòs una clàusula dins els contractes de les diferents actuacions festives en aquest sentit. Així, aquestes han de complir el que estableixen la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, la Llei 11/2014, de 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, entre altres.

 

 

Edicions locals