Crida dels alcaldes del Baix Vallès contra les persones incíviques

Els alcaldes del Baix Vallès demanen que els ciutadans també es responsabilitzin en mantenir els carrers nets

Els alcaldes del Baix Vallès estan farts d'incivisme. Per intentar posar-hi fre els alcaldes de Mollet, Parets, La Llagosta, Sant Fost, Montmeló, Martorelles i Santa Maria de Martorelles, han fet front comú contra aquest problema que supera els límits municipals. Aquest front ha pres la forma d'un escrit signat per tots els alcaldes en el que aquests recorden que els ajuntaments "fem grans esforços materials i econòmics en la neteja de carrers i places, en posar serveis gratuïts de recollida de mobles, en papereres... però tots aquests esforços i diners invertits mai seran suficients si cadascú de nosaltres no prenem consciència que mantenir els nostres pobles i ciutats en condicions és cosa de tots els que hi vivim. Creiem que la solució no és i no pot ser augmentar les partides de neteja anualment".


També diuen que "l'espai públic és de tots i tothom hem de respectar-lo. Tothom hem de deixar les escombraries dins els contenidors i no de les papereres. Si hem de llençar mobles, hem de trucar al servei de recollida de mobles o portar-los a la deixalleria. Si hem de llençar un paper, xiclets... fem-ho a les papereres. Si tenim un gos, cal que recollim els seus excrements... són petites accions cíviques que no generen esforç i fa que les nostres ciutats i pobles siguin més macos".


Finalment els alcaldes assenyalen a "aquells que volen aprofitar l'incivisme d'aquestes persones per desgastar els nostres Ajuntaments, només fan que desprestigiar la bona feina dels treballadors de la neteja i desviar el focus dels veritables culpables, les persones incíviques. Cal que tots i totes ens unim per fer front comú contra les persones incíviques. Aquelles persones que amb les seves accions generen molèsties, i en alguns casos molt greus, a la resta de veïns i veïnes. Perquè hem arribat a uns límits intolerables".


Finalment els alcaldes es comprometen a "continuar posant tots els mitjans que tinguem al nostre abast per facilitar el civisme, la neteja i la recollida de mobles i escombraries", però que cal també que "tots i totes entenguem que el civisme ens ajuda a viure millor i que si volem tenir els carrers, com tots els volem tenir, cal la col•laboració de tots plegats".

Edicions locals