Aprovats el 100% dels alumnes paretans que s'han presentat a les PAU

Sergi Aponte i Miquel Serra obtenen les millors notes del municipi a les proves de selectivitat

Els 42 estudiants de l'Institut Torre de Malla, 21 nois i 21 noies, que s'han presentat a les proves de selectivitat per accedir a la universitat han aprovat l'examen. Les notes més altes de les proves les han obtingut els alumnes Sergi Aponte, que ha tret un 8,7 a les proves i un 8,77 d'accés, en què es té en compte el 40% de la nota de les PAU i 60% de la nota de Batxillerat; i en Miquel Serra, amb un 8,5 punts a les PAU i un 8,89 d'accés.

Miquel Serra vol fer el Grau de Nano-ciència, que consisteix a estudiar els fenòmens i la manipulació dels materials a escala atòmica, molecular i macromolecular. Sergi Aponte vol estudiar Ciències Polítiques "tot i que en un principi volia estudiar traducció, però a mesura que ha passat el temps a Batxillerat, he canviat d'opinió".

Cal destacar que les majors puntuacions dels alumnes paretans s'han obtingut en matemàtiques, matèria en què 4 alumnes han obtingut una puntuació de 10; 4 alumnes un 9,50; 4 alumnes un 9; 2 alumnes han obtingut un 8,50 i 2 alumnes una nota de 8.

Una de les proves més criticades arreu de Catalunya ha estat la d'anglès, que forma part de la fase general. Davant les queixes dels estudiants per la dificultat en la prova, la coordinadora de la Selectivitat a Catalunya ha reconegut que aquest any s'han formulat preguntes "més intel·ligents, però no més difícils". Miquel Serra està d'acord amb els estudiants que s'han queixat pel fet que "la prova d'anglès era una mica estranya. Sí, era difícil".

Els dos estudiants estan d'acord en el fet què estar tranquil és molt important per tenir èxit. Miquel ha explicat que "no és habitual, però jo estava molt relaxat". El consell del Sergi per a futurs aspirants a entrar a la universitat per aquesta via és "no posar-se nerviós. Sempre faig els exàmens relaxat".

Edicions locals