Els plats forts de la Festa Major de Parets arriben de la mà del teatre i la música

The Other Side, Hotel Cochambre, la Pedra del Diable o Ràdio Flaixbac, entre els actes més multitudinaris de la festa grossa

El divendres 28 de juliol a les 19 h el pregó, a càrrec del Centre Excursionista de Parets, donarà pas a l'inici de les activitats de la Festa Major d'Estiu del 2017. Qui vol viure la festa no pot començar d'una altra manera que no sigui assistint a la Nit de Teatre al Carrer amb diferents representacions teatrals, entre altres, l'esperada representació de la Pedra del Diable, a les 22 h a la plaça de la Vila. L'obra parla de la llegenda local, en la que hi participen Diables Parets i la Colla de Gegants, que interpreten la història d'amor entre el Marcel i l'Elisenda, els gegants de Parets. Ell, arquitecte de Barcelona, ve a complir l'encàrrec que li fa el mossèn de la vila: restaurar l'església parroquial on es reunien tots els vilatans a pregar, destruïda durant la Guerra de Successió. La història d'amor que sorgeix durant els dies de treball, es veu truncada quan, pocs dies abans d'acabar l'obra de l'església, en Marcel s'adona que li falta una pedra per poder completar la seva feina magistral i coronar l'església.
Acabada la Nit de Teatre, el parc la Linera donarà la benvinguda al Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac. Durant tota la nit els DJs de l'emissora musical catalana punxaran música comercial combinada amb humor, pirotècnia, confeti i llançament de marxandatge.

Per dissabte de Festa Major, 29 de juliol, es manté una de les novetats de l'any passat proposada pel Consell d'Infants, que van aconseguir que es construís un tobogan inflable d'aigua que ocupava tot el carrer Major i va tenir un èxit rotund. Aquesta activitat es farà per segon any a les 11 h al carrer Major. Cal destacar que aquest tobogan inflable es farà també dilluns 31 a la mateixa hora i lloc.
Pel que fa a la música, el grup Apache envairà l'escenari de la Linera a les 23 h. La formació, que arriba com cada any des de Jaén, i que als anys 80 van aconseguir col·locar-se al capdavant de les llistes de supervendes, farà versions molt fidels de clàssics com Queen, Led Zeppelin o The Police.
La música per a un altre tipus de públic arriba en la mateixa franja horària, a les 23.30 h, però a la plaça de la Vila amb l'Orquestra La Principal de la Bisbal, formació guardonada amb el Premi Nacional de Cultura l'any 2013.

L'activitat més esperada de diumenge, dia 30 de juliol, a les 23 h, a la plaça de la Vila, actuaran els artistes de la final del Talent Parets. El punt final del dia el posarà el concert de la Banda del Coche Rojo tocant minuts abans de les 02 h de la matinada al parc la Linera.

L'aposta de la Festa d'enguany també és musical. El diumenge 30 a les 23 h al parc La Linera acollirà un concert de The Other Side, que porta per títol, Pink Floyd live experience, un sentit tribut a la mítica banda anglesa.

El darrer dia de Festa Major, dilluns 31 de juliol, no permet descans de cap mena. La festa grossa continua amb un Holi Fest a les 19.15 h al parc la Linera, seguit del festival organitzat per Elite Dance i el concert d'Hotel Cochambre, un dels que més públic acapara amb la seva història: els músics d'aquesta formació tenien un hotel sense cap estrella. Tot i així, van anar a allotjar-se les estrelles musicals i, des que els van treure l'hotel, toquen i canten les cançons dels artistes que allà van dormir alguna vegada. Una història fictícia que cobra sentit quan comença l'espectacle.


Abans, però, tothom qui vulgui podrà gaudir del concert de l'Orquestra Maravella a les 20.30 h a la plaça de la Vila i de l'esperat castell de focs, que va tornar a tancar la festa l'any passat per primera vegada després d'una pausa d'uns anys.

 

Edicions locals