Jordi Jané presideix a Mollet l’entrega de diplomes de la primera promoció de bombers en vuit anys

Es dóna la circumstància que ha sigut el seu darrer acte oficial com a conseller, ja que mentre es feia Puigdemont ha anunciat el seu cessament

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha presidit aquest divendres al matí, a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) de Mollet, l'acte de lliurament de diplomes als 153 alumnes que han superat el Curs de Formació Bàsica per a Bombers de la Generalitat. Es dóna la circumstància que aquest ha estat el seu darrer acte públic oficial, ja que mentre es feia l'acte a Mollet, a Barcelona, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciava el seu cessament. Jordi Jané serà substituït al capdavant de la Conselleria d'Interior per Joaquim Forn.

A l'acte també han assistit, el secretari general del Departament d'Interior, Cèsar Puig, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, l'inspector subdirector general Operatiu, Albert Vilanova, i l'inspector cap de l'Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, Josep M. Juncosa, i l'Alcalde de Mollet, Josep Monràs entre altres autoritats.

Jané ha dit sentir-se orgullós d'aquesta promoció i els ha encoratjat "sereu nous Bombers de Catalunya i heu de reivindicar el fet de ser-ho i servir al vostre poble".

Jané també ha volgut destacar que des que va ser nomenat conseller, va voler fer una aposta pels Bombers i ho ha fet amb el Pla estratègic. "Necessitem més mitjans, és cert, però estem fent un esforç. El pla n'és un exemple, 207 milions d'euros i les convocatòries de més bombers. Ara són 153 bombers funcionaris, a final d'any uns altres 350 bombers voluntaris i la previsió de convocar l'any que ve 150 voluntaris més i 150 noves places de bombers funcionaris. En 2 anys, haurem convocat 803 places, l'esforç s'està fent, hi és", ha insistit.

El titular d'Interior ha qualificat la setmana que avui acaba com a "la setmana dels 8 anys, aquesta setmana hem celebrat la Junta de Seguretat després de 8 anys i avui donem diplomes als bombers després de 8 anys sense una nova promoció".

Per finalitzar el seu discurs, el conseller s'ha adreçat als nous bombers tot dient-los que "a partir d'avui sou nous servidors públics amb "majúscules": Serviu a Catalunya i a la seva gent, al poble català que té dret a la seguretat, dret a la seva dignitat, als valors de la democràcia, de la convivència i el dret a decidir".

Per la seva part, la directora de l'ISPC, AnnabelMarcos, s'ha dirigit també a la nova promoció i els ha dit: "Sigueu un exemple com a professionals tal com la gent espera de vosaltres".

En representació dels alumnes, ha parlat Jordi Oms, que ha destacat que "després d'una espera massa llarga ara agafo el compromís amb il·lusió i ganes. Espero que aquesta promoció sigui l'inici de moltes més".

Un cop superat el curs, els 153 aspirants a bombers inicien ara la darrera part del procés selectiu: el període de pràctiques en parcs de Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Edicions locals