L'Espai Natural de Gallecs de Festa Major

La música, una cita castellera històrica i la gastronomia punts forts de la Festa Major organitzada pels veïns


La Festa Major de Gallecs arriba aquest cap de setmana i ho fa amb moltes ganes per que els veïns de Mollet s'acostin a conèixer aquest espai natural en un ambient on la Festa i la gastronomia són els grans protagonistes. La Festa Major de Gallecs està organitzada per l'Associació de Veïns de l'Espai Rural de Gallecs amb la col·laboració del Consorci de Gallecs, l'Associació Agroecològica de Gallecs i l'Ajuntament de la ciutat. La Festa Major es va encetar ahir dijous 20 de juliol i finalitzarà el diumenge 23.


SOPAR AMB PRODUCTES ECOLÒGICS


En el camp gastronòmic, el dia fort és sens dubte el Sopar de Festa Major de Gallecs que tindrà lloc, també a la plaça de l'Església, a partir de les 21 h. El sopar de Festa Major, que conjuga el foment de productes KM0 amb el respecte a la natura i el medi ambient, es fa completament amb productes ecològics procedents del mateix espai protegit. El dissabte, els assistents al sopar podran tastar una aminada d'enciam amb tomàquets de varietats tradicionals del Vallès, ceba tendra i olives... Tot amanit amb oli de la varietat Vera. En aquests moments els tomàquets estan en el seu millor punt de maduresa i gust. Seguidament hi haurà rostit de pollastre criat a l'espai acompanyat de mongetes de la varietat del carai. Com tots els anys hi haurà Coca de Sant Galdric, aigua fresca i vi ecològic.
Per evitar malbaratar, l'organització demana que tots els que vagin a sopar portin el seu plat i els coberts. El preu del menú ecològic és de 13 euros per persona, però també es pot anar a sopar portant cadascú la seva carmanyola i abonant 1 euro per la cadira. Després del sopar hi ha ball amb l'Orquestra Music Machine.


UNA CITA CASTELLERA QUE POT SER HISTÒRICA


El diumenge la plaça de l'Església serà escenari de la Diada Castellera amb la presència dels Castellers de Mollet, els de Caldes i els de Montcada. La Festa Major de Gallecs és una de les actuacions anuals més especials per la colla molletana. Allà han alçat molts dels seus millors castells. Enguany, l'any el qual els Castellers de Mollet, fan els seus 25 anys, s'han proposat fer que l'actuació castellera de Gallecs sigui més especial que mai i l'afronten amb molta ambició. Volen portar la clàssica de 7 (3d7, 4d7 i 2d6) a l'actuació. No és poca cosa: si assoleixen els tres castells, repetiran la millor actuació de la història de la colla que es va produir el 2003. Seria, doncs, una diada històrica pels Castellers de Mollet que sempre han tingut molt feeling amb la plaça de Gallecs.
Hi ha motius per l'optimisme, perquè la cita de Gallecs els arriba després d'un cap de setmana també històric: han pogut alçar un 3 de 7 a Castelldefels, un castell que ja havien fet a casa, però mai fora d'ella per falta de gent per fer pinya. Aquesta temporada, però, la colla està creixent amb vitalitat i la gent participa més que mai.
Tot i això, per fer possible que la cita de Gallecs sigui històrica, aquesta setmana la colla castellera molletana ha fet una crida a tots els seus integrants a participar-hi. Han assajat dimarts i dijous i tenen previst, igual que fan davant de les grans cites, una altra avui divendres. Després de l'actuació del diumenge, tots els participants a l'actuació podran gaudir d'una paella a preu de soci.
La Festa Major de Gallecs es clourà el diumenge al vespre amb havaneres i Rom cremat amb Son de l'Habana.


EL CARTELL

Enguany ha cridat molt l'atenció el cartell de la Festa Major que és obra del dissenyador Xavier Clavijo. L'autor ha trencat l'estètica habitual dels cartells de Festa Major: ha prescindit del color i ha dibuixat una parella nua en un camp de blat brandant un manat d'espigues. Una imatge que reivindica l'entorn natural de Gallecs i els seus valors ecològics.

 

Edicions locals