100 activitats per la Festa Major de Mollet 2017

Ajuntament, entitats i colles aposten per una festa responsable i lliure d'agressions sexuals. L’actor Edu Soto serà el pregoner.  

L'Ajuntament de Mollet, les colles de Morats i Torrats i representants de la 20a d'entitats implicades, han presentat aquest dimarts el programa de la Festa Major d'estiu 2017 que tindrà lloc entre els dies 18 i 22 d'agost. Hi ha programades més d'un centenar d'activitats, en què es reforcen les de caràcter familiar i de carrer i destaquen les activitats pròpies de les colles i el 25è aniversari dels Castellers de Mollet. En honor seu, els gots de la Festa Major seran de color verdet i també seran el Morat i Torrat d'Honor 2017. L’actor Edu Soto serà el pregoner.


Al marge d'això, colles, entitats i Ajuntament volen que la festa sigui més responsable que mai i lliure d'agressions sexuals. En aquest sentit, al llarg de tota la festa hi haurà acciones per vetllar per una Festa Major cívica que se centrarà en el consum responsable d'alcohol i la prevenció de les agressions de caràcter sexual. Per aquest motiu, s'han fet sessions formatives per a les entitats; es passaran vídeos en format pantalla gegant en diferents moments per informar dels riscos del consum excessiu d'alcohol i s'informarà de què suposa una agressió sexual, com evitar-la i com denunciar-la. Els gots de la Festa Major, portaran amb aquest objectiu, el lema "No és No".

EL CARTELL, OBRA DE TRES ESTUDIANTS


En el marc de la presentació, s'ha donat a conèixer el cartell de la Festa Major, obra de tres estudiants de Batxillerat Artístic de l'Institut Mollet: David López, Diego Valladares i Carlos Hernández. El cartell té dues versions, amb fons blanc, que representa la festa diürna, i amb fons negre, la festa nocturna.

MÉS ACTIVITAT FAMILIAR


La regidora de Cultura Mercè Pérez ha explicat que enguany es dinamitzarà l'àmbit familiar i els espais de carrer, amb algunes novetats. Destaca el concert familiar amb Xiula (un espectacle que tracta els valors). Com a activitats noves, el dilluns a la nit es farà un espectacle a Prat de la Riba en un ambient més tranquil i relaxat, La glorieta, de Lisboa Zentral Cafè. Una altra novetat, a l'envelat, és l'innovador espectacle Acoblats, que barreja les havaneres de Port Bo amb les sardanes i música de cobla de la Cobla Montgrins (aquest espectacle s'emmarca en la celebració del 75è aniversari de Tradicions i Costums).

25 ANYS DELS CASTELLERS I MOLTA MÚSICA


Un altre aniversari sonat són els 25 anys dels Castellers de Mollet. La colla ho celebrarà amb la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Les nits més joves de Festa Major tindran lloc al parc de Can Mulà, on destaquen les actuacions de Pepet i Marieta, l'Orquestra Di-Versiones, Doctor Prats i l'Orquestra Cimarrón, el Va parir Tour i, dimarts, el fi de festa amb Sinestro Total.


Cada una de les colles organitza un ampli programa ple d'activitats per a totes les edats que comencen a partir del 15 d'agost. Pel que fa als Torrats, destaca l'actuació de l'humorista En Peyu, la Invocació i el Ball del Moll Fer, el concert del grup local Pele MacLeod, el futbol embombollat i el multitudinari Torratasques, entre moltes altres activitats. Els Morats, per la seva banda, han destacat activitats noves com una passejada de gossos solidària (amb la protectora Adopta un amic), l'Europaellada, un sopar de Tapes a la fresca amb la màgia del molletà Pau Segalés, un torneig de bàsquet 3X3, a més de les activitats ja consolidades com el Tapes Tour amb Tirant lo Band o les activitats infantils.

Edicions locals