Idneo portarà els seus 300 enginyers a Mollet

La companyia d'alta tecnologia ocuparà a primers d'any les antigues instal·lacions de Ficosa a Can Magarola

Després de sis anys les instal·lacions de l'empresa Ficosa a Can Magarola tornaran a l'activitat a partir de gener del 2018. Una empresa del grup Ficosa, l'enginyeria Idneo, actualment a Viladecavalls, adequarà els actuals espais tancats i hi traslladarà tot el seu personal. Es tracta d'uns 300 enginyers que treballen en el disseny, desenvolupament i fabricació de productes tecnològics de valor afegit per als sectors de l'automoció, equipaments mèdics, electrònica de consum, industrial i smartsolutions. Idneo té presència a Barcelona i Cupertico (Silicon Valley).


L'aterratge d'Idneo a Mollet, segons s'ha explicat en una roda de premsa en la qual han participat la regidora de Promoció Econòmica, Mireia Dionisio, l'alcalde Josep Monràs i el Conseller Delegat d'Idneo, RaúlLucas, s'ha gestat al llarg d'un any de converses i implicarà una inversió de 2 milions d'euros. La previsió de l'empresa és iniciar el trasllat a partir del mes de novembre i començar a treballar a Can Magarola el gener de 2018.
RaúlLucas va explicar que ara mateix l'empresa té uns 300 enginyers – el 40% enginyers de Software-, però que la seva previsió és créixer en els pròxims anys fins a tenir una plantilla de 500 persones. Actualment l'empresa factura uns 40 milions d'euros.


Lucas va explicar que havien triat Mollet per la seva estratègica localització geogràfica i perquè aquí disposen d'uns espais adequats per assolir els seus objectius tant en el camp de la investigació com en el de la producció. "Necessitem tenir un espai d'investigació i desenvolupament propi, adaptat a les nostres necessitats i a les dels nostres clients", va explicar.


L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va agrair l'opció d'Idneo per Mollet i va emfatitzar en el fet que era una empresa que treballa en l'àmbit de la investigació igual que altres com Merck o Kao que han fet efectives importants inversions a la ciutat en els darrers mesos. "Tenim un petit clúster d'alta tecnologia i Idneo reforça aquest clúster", va recordar. Monràs va indicar també que l'empresa reforçaria el teixit empresarial local i que la seva implantació va en la línia de les polítiques de foment de l'ocupació.

Edicions locals