Colles, entitats i Ajuntament de Mollet volen una Festa Major més responsable, cívica i lliure d'agressions sexuals

Colles, entitats i Ajuntament de Mollet volen que la Festa Major de la ciutat sigui modèlica en molts aspectes. El model que se cerca és d'una festa oberta a tots els públics i per aquest motiu es vol reforçar en temes com el civisme. "Volem que sigui també una festa saludable", va dir la regidora Mercè Pérez.

En la Festa Major 2017 gràcies a un treball conjunt de l'Ajuntament, les colles i les entitats, s'ha presentat una campanya que vetlla per una Festa Major cívica i se centra en dos aspectes: el consum responsable d'alcohol i la prevenció de les agressions de caràcter sexual. En relació a la primera campanya Mercè Pérez va dir que es feia per "vetllar perquè la gent consumeixi alcohol amb prudència".

Per aquest motiu, s'han fet sessions formatives per a les entitats; es passaran vídeos en format pantalla gegant en diferents moments per informar dels riscos del consum excessiu d'alcohol i s'informarà del què suposa una agressió sexual, com evitar-la i com denunciar-la. La darrera campanya es fa sota el lema "No és No" i es podrà veure en diversos llocs. El got de la Festa Major inclourà aquest lema per recordar que cal respectar

L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va voler remarcar la importància d'aquesta campanya i va declarar que "cadascun de nosaltres ens hem de convertir en un agent i denunciar qualsevol conducta de risc o agressió sexual".

Per altra part, també es fa present la qüestió del civisme dels participants de la Festa. Com que sembla demostrat que no n'hi ha prou amb fer crides a respectar les normes elementals de convivència, l'Ajuntament de la ciutat reforçarà tant les mesures relacionades amb la higiene com seguretat. Així hi haurà més lavabos portàtils repartits per la ciutat i es reforçaran tant els serveis de seguretat com els de neteja.

Edicions locals