Nova exposició familiar al Museu Abelló per Festa Major

El Museu Abelló fa vacances des de l'1 d'agost. Com és habitual, però, obrirà durant la Festa Major. Aquests dies el Museu Abelló obre les seves portes de forma gratuïta a tots els molletans i programa visites guiades a la Casa del Pintor a més d'oferir activitats. Les portes obertes es faran el dissabte 19 d'agost de 17 a 22 hores; el diumenge 20 d'agost, d'11 a 14 h i de 17 a 22 h i el dilluns, 21 d'agost de 17 a 22 hores. Aquests mateixos dies hi ha visites guiades a la Casa del pintor. Cal recordar que l'aforament és limitat i que s'ha de concertar prèviament.

Enguany, a més a més, es mostrarà una nova exposició amb el títol Plou, neva, pinta, la mostra pretén apropar les noves perspectives de la pintura contemporània a tot tipus de públics i, especialment, als infants.

En la mostra es presenta l'anomenada "pintura expandida", una categoria que es caracteritza perquè, en lloc de basar-se en l'ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç, entén com a obres pictòriques produccions que parteixen de l'espai, el gest, l'objecte, la fotografia o, fins i tot, dels dispositius digitals. Aquestes tècniques eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària que els artistes han fet evolucionar durant el transcurs dels segles XX i XXI a partir de la investigació i l'experimentació d'una de les principals "belles arts".

Plou, neva, pinta pretén apropar la pintura expandida a través d'alguns dels artistes més representatius de l'estat espanyol, amb la voluntat de donar claus a
l'hora de preguntar-nos què defineix la pintura avui dia. A Mollet, l'exposició Plou, neva, pinta, s'amplia amb 3 obres de la col·lecció Abelló, dues d'Abelló i una de Tàpies.

Aquesta exposició és una mostra organitzada pel Centre d'Art La Panera i el Museu d'Art Jaume Morera, que ha itinerat per diferents espais i que es podrà veure a Mollet fins al 4 de novembre.

Edicions locals