L'inici de la Festa Major enlluerna Parets amb la llegenda de la Pedra del Diable

Gegants, diables, gitanes i actors locals aglutinen centenars de persones en la primera nit de la festa gran

La Festa Major de Parets ja ha fet el tret de sortida amb un exitós pregó a càrrec del Centre Excursionista Parets, que celebra el seu 50è aniversari. En acabar, ha donat inici una de les activitats més esperades de la Festa Major, la Nit de Teatre al Carrer, on es fan representacions teatrals a diversos espais dels carrers de Parets. L'obra teatral que més ganes tenia el públic de veure era la XXII Festa de la Pedra del Diable, un espectacle que ha tingut lloc a la plaça de la Vila i que l'any passat es va haver de suspendre a causa de la pluja, per això els paretans han agafat amb moltes ganes l'edició d'enguany. A l'actuació han participat la Colla de Gegants, Diables Parets, el grup de teatre local Som i Serem, i la Colla de Gitanes.

La llegenda de la Pedra del Diable explica la història d'amor entre els gegants de Parets, en Marcel i l'Elisenda. Ell és un arquitecte de Barcelona que ve a complir l'encàrrec que li fa el mossèn de Parets, restaurar l'església parroquial destruïda durant la Guerra de Successió. Durant el seu viatge coneix la pubilla de Can Serra, l'Elisenda, de la qual queda bojament enamorat. Pocs dies abans d'acabar la remodelació de l'església, en Marcel s'adona que li falta una pedra per poder completar la seva feina i, sense saber-ho, es deixa ajudar pel mateix Llucifer, a qui ha venut la seva ànima. Finalment, és l'Elisenda qui posa solució al problema.

La bona acollida d'aquesta representació fa que l'organització l'emeti, a més, en directe via streaming en la pantalla situada al parc la Linera i al web de l'Ajuntament. Un cop ha finalitzat la llegenda de la Pedra del Diable, la Nit de Teatre al Carrer ha continuat al parc la Linera amb La Bella Tour, un espectacle de circ i clown; l'obra 'Fuenteovejuna', i Yee Haw!, amb la música com a protagonista. Aquesta darrera actuació ha tancat les sessions de teatre al carrer i ha donat pas al Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac.

Edicions locals