S'acomiaden de la Festa amb un sentiment agredolç

Les Colles de Morats i Torrats diuen adéu a una Festa Major marcada pels atemptats de Barcelona i Cambrils

El tradicional Ball del Fanalet ha estat la darrera prova puntuable de la Festa Major. L'últim punt que els quedava per disputar-se l'han guanyat els de la samarreta morada. L'acte, però, no acabat com sempre, amb la proclamació de la colla guanyadora. Enguany les Colles han renunciat a la competició i les dues s'han proclamat campiones de l'any 2017.

Segons la cap de colla dels Morats, Vanessa Sánchez, la festa no ha sigut com els agradaria que fos a causa dels atemptats i que els costarà recuperar-se tant emocionalment com econòmicament, ja que gran part dels actes i de les proves puntuables han quedat suspesos. En aquest sentit, el cap de colla dels Torrats, Oriol Montasell, apuntava que no era l'any per fer competició sinó per fer pinya entre totes les entitats de la Festa Major. Tot i així, el Ball del Fanalet i la música de l'Orquestra Internacional Maravella van omplir de gom a gom l'envelat.

A més, la festa grossa del municipi ha finalitzat amb mesures de seguretat reforçades. Els punts amb presència policial o amb accés restringit al trànsit de vehicles mitjançant tanques de formigó eren ben visibles a tot el centre de la ciutat.

Algunes activitats de la festa s'han reprogramat per més endavant, com és el cas del Torratasques que ha quedat ajornat pel 23 de setembre, o la Ballada de Sardanes que també tindrà lloc el mateix mes.

Un dels concerts més destacats de la programació, el de la mítica banda de rock, Siniestro Total, sí que s'ha pogut celebrar, tal com estava programat, aquest dimarts al Parc de Can Mulà. En aquest escenari els músics han estat els encarregats de posar el punt final a la Festa Major de Mollet.

Edicions locals