L'escultura de Ricard Mira ja llueix a l'església de Santa Rosa

Aquest diumenge s'inaugurava durant una missa especial i plena de feligresos l'obra "Crist de la misericòrdia" de l'escultor martorellenc Ricard Mira. Una figura de ferro de mida real que s'ha situat a l'alta

Durant la inauguració, Ricard Mira, va fer una breu explicació del procés de creació de l'obra on va ressaltar que per fer aquest "Crist de la Misericòrdia" ha utilitzat al seu nebot com a model, Albert Mira. A més, apuntava que ha comptat amb l'ajuda d'un altre escultor, en Lluís Pérez, amb qui ha fet l'estructura al seu taller de Martorelles. Mira també feia referència al pes de l'obra. Una figura de més de 3 metres d'alçada construïda amb ferro i amb alguns detalls d'acer inoxidable com la llàgrima i la corona. La peça s'alça sobre un peu que representa la muntanya del Calvari.
Just després, en mossèn Miquel Planas va beneir l'escultura de l'artista martorellenc. D'aquesta manera aquest Jesús de mida real quedava inaugurat. De fet, es tracta d'un encàrrec que el rector li va fer a Mira fa uns anys. I ara, coincidint amb el seu trasllat a Terrassa s'ha inaugurat l'escultura com a acte de comiat de la parròquia molletana.
L'estil inconfusible de Ricard Mira el podem trobar a altres obres exposades a diferents espais públics de la ciutat de Mollet i de Martorelles. Al maig, el mestre artesà inaugurava al seu poble un monument a Lluís Companys a la plaça de la Sardana.

mira1

mira3

Edicions locals