L'acte institucional centre de la Diada a Mollet

El Grup Municipal d'Ara Mollet- ERC MES hi participarà per primera vegada

L'ofrena unitària d’institucions, partits i entitats cíviques i socials - fins a 80- amb motiu de la celebració de l'Onze de Setembre, tornarà a ser l'acte principal de la Diada a Mollet. L'acte que es farà davant del monument a Rafael Casanova, a les 12 del migdia, serà enguany la més unitària dels darrers anys, ja que al mateix, hi participen per primera vegada els regidors del Grup Municipal d'Ara Mollet- ERC MES. No el Grup municipal del PDeCat que en seguirà absent tot i que hi havia participat en anys anteriors.

ACTE INSTITUCIONAL

L’Associació Musical Pau Casals i el quartet de veus format per la soprano Mercè Bertran, la contralt Eva Franco, el tenor Òscar Bretau i el baix Manel Ferré acompanyaran l’homenatge amb la interpretació de peces musicals com La Santa Espina i els Himnes de Mollet i de Catalunya, entre d’altres.

Com és tradicional, es farà la hissada de la senyera, que anirà a càrrec de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, acompanyat de dos membres dels Castellers de Mollet, que aquest any  celebren el seu 25è aniversari. Durant la hissada s’interpretarà El Cant de la Senyera i els Castellers de Mollet alçaran el pilar de la Diada. Després es farà l’ofrena floral.

El consistori molletà ha instal·lat, en els eixos principals de la ciutat, banderoles commemoratives de l’Onze de Setembre per recordar la celebració i mostrar el reconeixement i l’adhesió de Mollet a la Diada Nacional de Catalunya. Així mateix, l’Ajuntament anima la ciutadania a penjar senyeres als balcons.

ARA MOLLET S’UNEIX

Des d'Ara Mollet-ERC Més expliquen en un comunicat que participen en aquest acte malgrat discrepar de les formes de l'equip de Govern i del format de l'acte perquè són "conscients del moment clau que viu el país" "Així doncs, els 5 regidors i regidores del grup municipal d'Ara Mollet serem presents a l'acte, fent explícit als molletans i molletanes que la sobirania de Catalunya -i dels molletans en tant que catalans- no pot ser segrestada per un Govern que té fòbia a la democràcia", expliquen en un comunicat.
Aquest grup recorda que el passat Ple del 20 de juliol, es va presentar una moció conjunta d'Ara Mollet ERC Mes i del Partit Demòcrata que proposava que l'Ajuntament participés activament en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre i posés a disposició de la Generalitat els locals necessaris per a la seva celebració. Malgrat que la moció va ser aprovada per la majoria del Ple de l'Ajuntament, l'alcalde Josep Monràs va fer posteriorment declaracions en les quals qüestionava l'acord i manifestava que l'Ajuntament s'ajustaria a la Llei i no posaria en risc als funcionaris locals.
Per contra el Grup Municipal del Partit Demòcrata Europeu de Catalunya (PDeCat), que també recorda aquesta moció del mes de juliol, ha anunciat que no anirà a l'ofrena com a grup municipal "donada la importància d'aquest 11 de setembre de cara al pròxim 1 d'octubre". Tot i això tant el PDeCat com la JNC participaran en les ofrenes com a partits polítics.

Ara Mollet - ERC - MES fa una crida a la població a participar de la ja tradicional marxa que es farà el mateix dia 11 de setembre i que sortirà de la plaça Catalunya de Mollet a les 11,30, i que anirà fins al monument de Rafael de Casanova acompanyada de gralles i tabals.

Edicions locals