Una Diada marcada pel referèndum de l'1 d'octubre

A Mollet una vuitantena d'entitats han fet l'ofrena floral al Monument de Rafael Casanova. Aquest 11 de setembre la hissada de la senyera, ha anat càrrec de l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i de dos infants de la Colla Castellera de la ciutat, ja que aquest any celebren el seu 25è aniversari. Durant l'acte, com des de fa tres anys, els Castellers de Mollet també han fet un pilar de quatre aixecat per sota. L'Associació Musical Pau Casals i el quartet de veus format per Mercè Bertran, Eva Franco, Òscar Bretau i Manel Ferré han estat els encarregats de posar el toc musical interpretant peces com la Santa Espina, l'himne de Mollet, el Cant dels Segadors o una versió de la coneguda cançó de Sau, Boig per tu.

Diada Polaritzada
Enguany però, pocs dies abans de l'1 d'octubre, la diada a Mollet ha estat marcada per les discrepàncies polítiques respecte al referèndum d'independència. Els regidors del grup municipal d'Ara Mollet- ERC MES s'han sumat per primera vegada a l'ofrena unitària que ha fet el consisitori. El seu portaveu, Oriol López, però, portava entre les seves mans una urna, davant la decisió de l'Ajuntament de Mollet de no cedir espais municipals per al referèndum. En canvi el Partit Demòcrata Europeu de Catalunya (PDeCat) no ha participat en l'ofrena com a grup municipal, però si ho ha fet com a partit polític. Per contra, ni el grup municipal del Partit Popular ni el de Ciutadans ha participat en aquesta ofrena unitària d'institucions, partits i entitats cíviques i socials. Canviem Mollet i el PSC, com sempre, s'han sumat a l'acte. En el moment però, que els socialistes feien l'ofrena floral s'ha escoltat una xiulada.

Marxa de l'onze de setembre
Ara Mollet - ERC - MES ha fet la tradicional marxa de la Diada. Durant el recorregut, de la plaça Catalunya fins al monument de Rafael de Casanova, els participants han mostrat una estelada gegant i pancartes amb l'eslògan "Volem votar".

IMG_7046IMG_7032

Edicions locals