La Marineta acull la història de la moto a Mollet

El Centre d'Estudis Molletans se centra enguany en la importància històrica d'aquest vehicle per la ciutat  

La indústria de la bici i la motocicleta va tenir una importància cabdal a Mollet fins al punt que, en els anys 60 i 70, la ciutat i els municipis del voltant van esdevenir un dels principals motors de producció d'Espanya. D'això, dels seus protagonistes, en parlaran enguany les XX Jornades del Centre d'Estudis Molletans que es faran aquesta tardor i es perllongaran fins al 2018. Un programa que té la col·laboració de qui més sap de motos a Mollet: el Museu Isern de la Moto.

Aquest cap de setmana, en el marc de la XXXIV edició de la Fira d'Artesans, es dóna el tret de sortida al cicle i La Marineta acollirà l'exposició De la bici a la moto a Mollet. La indústria de les dues rodes. L'exposició mostra fotografies antigues i material relacionat amb la indústria de la bici i la moto a Mollet, així com bicicletes i motos, algunes peces úniques, que han estat cedides per particulars per a l'ocasió. Tal com ha explicat Glòria Isern, representant del Museu Isern, "hi haurà un espai dedicat a la marca Ducson on podrem veure motos d'una època daurada".
La inauguració de l'exposició (20 h) que servirà també per donar el tret de sortida a la Fira d'Artesans – enguany també dedicada a la moto- inclourà una visita guiada de la mà de Glòria Isern i els testimoniatges de Josep Isern, del Museu, i de Joan Castellon, antic treballador de Ducson. El dissabte hi haurà noves visites guiades – amb testimonis de Castellon, Toni Palau i Ramon Farré.moto2

Aquesta exposició és la primera activitat del programa de les XX Jornades del Centre d'Estudis Molletans, amb el títol "El món de la moto a Mollet", que es desenvoluparan el 20 i 21 d'octubre i que comptaran amb la participació de personalitats destacades del món de la moto a Catalunya, pilots, tècnics, periodistes i experts. A més, el dissabte 21 al matí, es farà una concentració de motos antigues (anteriors als 70) a la plaça de Prat de la Riba, que pretén atreure fanàtics i nostàlgics de la moto.

Dedicant les jornades d'estudi al món de la moto, l'Ajuntament reivindica l'esforç de tanta gent que dedicà la seva vida a aquesta indústria i que en els darrers anys ha anat quedant oblidada. "No hem estat prou conscients de la importància que el motor ha tingut a Mollet fins que ens hem posat a investigar el tema", ha explicat el director del CEM, Jordi Bertran, que també destacava la col·laboració d'un grup de joves investigadors que s'han implicat en la recerca.

L'alcalde i president del CEM, Josep Monràs, ha destacat els conceptes de passió i valors, per referir-se a la tasca del CEM i de tota la gent que durant molts anys ha estat vinculada a la indústria de la moto. Monràs ha recordat "la voluntat del govern de mantenir viu i actiu el nostre patrimoni i totes les històries viscudes que hi ha darrere d'ell. Una ciutat no pot afrontar el seu futur sense tenir present el seu passat".moto1

Edicions locals