Montornès torna a vibrar amb la Dansa de la Batalla

La plaça Joan Miró s'ha quedat petita per encabir els centenars de persones que no es volien perdre la dansa entre en Bartomeu Sala i en Pere Anton de Rocacrespa

Un dels actes més multitudinaris i esperats cada Festa Major de Montornès és la Dansa de la Batalla. I tot i que l'espai que acull l'espectacle es va renovar ara farà un any, amb una gran graderia, aquest diumenge la plaça Joan Miró es tornava a omplir a vessar. Després d'una llarga cercavila amb l'acompanyament de Xarop de Canya i les colles convidades dels Gegants d'Abrera, Caldes de Montbui, Barberà del Vallès, barri de Gràcia, barri de Poble Sec, Vilanova del Vallès, Rubí i l'Hospitalet del Llobregat; tots els gegants han entrat a la plaça i cada colla ha lluït el seu particular ball. Però els montornesencs i montornesenques esperaven amb moltes ganes als dos personatges històrics que van protagonitzar la darrera batalla de la Guerra dels Remences. Finalment, arribava el moment més desitjat: la Dansa de la Batalla. En Pere Anton queia i en Bartomeu Sala tornava a guanyar. 

Just abans en Banyetes i l'Angeleta, que enguany ha complert la majoria d'edat, també feien el seu particular ball. A més la nova Colla Infantil dels Geganters de Montornès ha fet ballar a les figures d'en Lluís i la Minerva. Una mostra que les noves generacions de geganters del municipi pugen fort.

IMG_6162IMG_6199IMG_6241

IMG_6190

Edicions locals