El PDeCat trenca el Pacte de Governabilitat amb el PSC a Mollet per la seva posició amb l'1-O

El PDeCat té dos regidors al consistori i al llarg d'aquest mandat ha donat suport al Govern de Josep Monràs en diversos temes

El PDeCat de Mollet ha anunciat aquest dilluns al matí el trencament del Pacte de Governabilitat que té a l'Ajuntament de la ciutat amb el PSC. El PDeCat, que té dos regidors al consistori i que al llarg d'aquest mandat ha donat suport al Govern de Josep Monràs en diversos temes, especialment econòmics, justifica aquest trencament unilateral per la posició d'aquest en relació a l'1-O i concretament en relació a la seva postura en favor de respectar la legalitat vigent i en contra de cedir locals municipals pel referèndum declarat il·legal pel Tribunal Constitucional.


"Malauradament – diuen des del PDeCat en un comunicat- l'alcalde Josep Monràs s'ha mostrat com un dels alcaldes del PSC més contrari al procés i més alineat amb els posicionaments ideològics de la fiscalia i del govern del PP"

"El posicionament de l'alcalde Josep Monràs podria haver estat un altre molt diferent. Sol cal contraposar-lo amb les alcaldies de Granollers, Terrassa, l'Escala, Sant Just Desvern o Corbera de Llobregat, entre d'altres", comenten des d'aquest partit


TOT EL COMUNICAT:

Les passades eleccions municipals van deixar un ajuntament de Mollet del Vallès sense majories clares amb una fragmentació de les forces polítiques que feia difícils els acords i la governabilitat de l'Ajuntament.

Donada aquesta situació, el Partit Demòcrata va firmar un acord de governabilitat en clau estrictament local amb el PSC amb la intenció de donar estabilitat a l'Ajuntament i facilitar la seva governabilitat en benefici de tots els molletans i molletanes. Aquesta decisió va ser presa després que el pacte alternatiu amb Ara Mollet ERC Mes i Canviem no fos possibleal no acceptar aquest últim partit la proposta de govern del Partit Demòcrata que havia de garantir un ajuntament totalment alineat i favorable al procés nacional que estava liderant el govern de la Generalitat de Catalunya. Davant la impossibilitat d'aconseguir un govern clarament favorable al procés, el Partit Demòcrata va acordar respectar la llista més votada.

L'acord de governabilitat s'ha mantingut durant més de dos anys de legislatura en clau estrictament local. Malgrat tot, ha arribat un moment en que el procés independentista liderat pel govern de la Generalitat de Catalunya ha avançat fins arribar a nivell local i els ajuntaments i els seus alcaldes han hagut de posicionar-se a favor o en contra del referèndum.

Arribats a aquest punt, no podem obviar que el procés ja no és un procés a nivell nacional liderat únicament pel govern de la Generalitat, sinó que exigeix del posicionament inqüestionable per part dels responsables polítics locals, ja siguin de govern o de l'oposició. Per tant, el procés s'ha convertit en un tema també de responsabilitat municipal i els alcaldes han hagut de decidir si col·laboraven posant els mitjans municipals al servei de la Generalitat perquè els seus veïns i veïnes poguessin expressar-se lliurement i amb normalitat.
Malauradament, l'alcalde Josep Monràs s'ha mostrat com un dels alcaldes del PSC més contrari al procés i més alineat amb els posicionaments ideològics de la fiscalia i del govern del PP.

El posicionament de l'alcalde Josep Monràs podria haver estat un altre molt diferent. Sol cal contraposar-lo amb les alcaldies de Granollers, Terrassa, l'Escala, Sant Just Desvern o Corbera de Llobregat, entre d'altres.

Edicions locals