Monràs denuncia als Mossos insults i amenaces contra ell i la seva família per un grup d'independentistes organitzat

L’alcalde ha rebut la solidaritat de partits i persones a títol personal

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha condemnat avui enèrgicament "els insults, les amenaces i les pressions" que va rebre l'alcalde Josep Monràs i la seva família aquest diumenge per part de manifestants independentistes. Segon ha denunciat avui als Mossos Josep Monràs, aquest diumenge al migdia un grup de persones organitzades es van plantar davant la seva casa i el van insultar i amenaçar "greument" a ell i la seva família. Uns fets que han portat a Monràs a formalitzar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. La denúncia inclou un informe de la Policia Municipal i un recull de fotos dels participants. Els manifestants, segons es va dir, procedien de l'acte en favor del Sí al referèndum de l'1-O que es va fer a la plaça Catalunya.

El mateix alcalde ha explicat que "aquesta vegada s'han ultrapassat totes les barreres. No és el primer cop que, aquests darrers dies, sigui al carrer o davant de casa, la meva dona i jo patim les amenaces i els insults dels intolerants, però aquest cop ha estat un grup organitzat qui s'ha plantat davant el meu domicili, amb la meva família, i el més suau que m'ha dit és feixista".

Per Monràs "evidentment no tots estem obligats a pensar el mateix, només faltaria, aquesta és l'essència de la democràcia, però construir un país on s'assenyala al que pensa diferent, és un país que no vull ni per a mi ni per als meus fills".

En aquest sentit, Monràs ha tornat a defensar "la ferma voluntat d'aquest equip de govern, com a demòcrates que som, de votar, però fer-ho amb garanties, amb diàleg i respectant totes les posicions, sense coaccions ni amenaces".

L'alcalde també ha volgut agrair "els suports que he rebut des de tots els àmbits socials i polítics, fins i tot des del mateix independentisme, però també voldria posar en evidència els silencis, perquè els silencis també evidencien posicions". Entre les mostres de suport local hi ha la del PDeCat de Mollet. En el partit cal destacar la del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, entre altres.

"Per tot plegat, i davant d'aquests tipus de comportaments intolerants i antidemocràtics, que en aquest darrer cas s'han traduït en un escarni amb insults greus davant el domicili de l'alcalde de Mollet del Vallès, l'Ajuntament es referma en la defensa de la pluralitat política i social, el civisme i el diàleg com a única via cap a la convivència, el respecte i la democràcia", assenyalen des del govern local.


El PSCde Mollet va emetre el diumenge a la tarda un dur comunicat on deia que un grup "minoritari d'independentistes radicals i hiperventitats" havien "atemorit, pressionat i insultat la família del nostre alcalde i company Josep Monràs".

El PSC de Mollet denunciava "fermament a totes aquelles persones que ens volen intimidar i pressionar pel que pensem i per defensar una opció diferent per al futur polític del nostre país" i es preguntaven:"Aquesta és la revolució dels somriures per aconseguir un nou país? Per aconseguir-ho, la via serà amenaçar, insultar i intimidar a familiars de persones públiques que pensen diferent?". "Si és així, nosaltres no volem saber res del nou país que aquesta gent defensa", responien.

Edicions locals