La Policia Local de Parets forma les infermeres del Vallès Oriental en seguretat i prevenció de noves tecnologies

Durant el taller s'han tractat temes com el sexting, l'ús de Whatsapp i el ciberassetjament

La Policia Local de Parets ha fet, la tarda de dijous, una formació per a personal sanitari d'atenció primària, concretament per a les infermeres dels Centres d'Atenció Primària del Vallès Oriental. El taller ha tingut una durada de dues hores i s'han tractat temes com el ciberassetjament, el grooming o el sexting entre altres qüestions que el personal sanitari es troba entre els seus pacients i familiars. La formació, que ha anat a càrrec del Caporal paretà Rafael Picazo, ha tractat temes com quant de temps han de passar els menors amb les noves tecnologies, com prevenir el mal ús de les xarxes socials o com controlar els menors d'edat perquè no siguin víctimes de delictes d'extorsió. El Caporal ha posat com a exemple l'extorsió d'adults que graven menors d'edat en situacions sexualment compromeses i després els amenacen amb publicar les imatges a les xarxes socials, una pràctica habitual també entre adults.

Rafael Picazo ha explicat que hi ha experts que recomanen que els menors 14 anys haurien d'estar sempre supervisats pels pares en l'ús de les noves tecnologies, però el problema és que moltes vegades es troben que els pares no tenen els coneixements suficients per fer aquesta tasca. Una de les infermeres que ha assistit a la formació ha explicat que hi ha malestar entre els pares per tenir desconeixement sobre el perill real en aquest àmbit.​​

 

La conclusió més evident d'aquest tipus de formació és que el control i la formació, tant per a pares com per a professionals i fills, és la clau de la prevenció de problemes relacionats amb les noves tecnologies.

Edicions locals