El Sí s'imposa a Mollet amb una molt baixa participació

Un total de 12.000 persones han anat a votar en els cinc centres de votació previstos

El Sí ha guanyat a Mollet en el referèndum que s'ha fet avui. Això sí, amb una molt baixa participació. En total han votat un total de 12.007 persones, el que representa un 32,42% del cens, segons les dades facilitades per Ara Mollet- ERC. En total un 81% (9820 persones) han votat pel Sí a la Independència, mentre que un 14% ho ha fet pel No (1.750 persones). També s'han comptabilitzat 318 vots en blanc i 123 nuls.
La jornada s'ha desenvolupat amb normalitat i sense incidències i s'ha pogut votar en els cinc centres electorals previstos.


Molt abans de les 9 del matí centenars de persones s'han congregat a les portes de l'Institut Vicenç Plantada per votar. Com a la resta de llocs, els Mossos d'Esquadra s'han personat per aixecar acta i certificar que no es podia desallotjar perquè hi havia massa gent. Passades les 9 del matí el centre educatiu ha obert les seves portes. El retard s'ha produït perquè s'han registrat incidències amb la connexió a internet. També, en aquest punt, desenes de persones han passat la nit a dins per garantir la votació. Les meses electorals, formades per un president i dos vocals, s'han constituït amb els primers votants. Minuts després, una riuada de gent ha començat a votar amb normalitat. Hi ha voluntaris que ajuden a resoldre qualsevol dubte, hi havia urnes, sobres i paperetes.
La mateixa situació s'ha repetit a la resta de punts de votació habilitats per la Generalitat per al referèndum a Mollet. En total cinc: l'IES Mollet, l'IES Gallecs, el Casal Cultural, el Centre d'Atenció Primària de Can Pantiquet i l'IES Vicenç Plantada. Finalment, l'únic lloc on no s'està votant és a l'Institut Aiguaviva. Els ciutadans que votaven en aquest centre ho han pogut fer al Casal.

Edicions locals