Centenars de persones protesten a Mollet contra la violència policial l'1-O

L'alcalde de Mollet s'uneix a la protesta i exigeix responsabilitats als responsables de l'actuació policial

Centenars de persones s'han concentrat aquest dilluns al migdia davant de l'Ajuntament de Mollet convocades per la Taula per la Democràcia, per denunciar la violència de les forces de seguretat de l'Estat contra el referèndum d'aquest diumenge, 1 d'octubre. A la concentració hi eren presents representants dels sindicats CCOO i UGT així com dels grups municipals d'Ara Mollet-ERC, PSC, Canviem Mollet i el PDeCat. També han assistit representants de l'Assemblea Nacional Catalana i altres entitats. Els manifestants portaven una pancarta amb la paraula democràcia i s'han estès a terra dues banderes estelades. A la mateixa hora també s'han fet concentracions davant de diversos centres de treball com l'Hospital de Mollet o l'empresa KAO.

Des de la Taula per la Democràcia s'ha llegit un manifest on es condemna l'actuació de les forces de seguretat de l'Estat al llarg del diumenge i es demana que es participi en l'aturada general que entitats sobiranistes i sindicats han convocat per aquest dimarts 3 d'octubre.

Després de la lectura del manifest alguns participants han llençat crits en contra de l'alcalde de Mollet Josep Monràs – que era present a la concentració amb membres de l'equip de Govern- i també crits d'independència. L'acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors.

L'alcalde de Mollet ha emès avui un comunicat on condemna i lamenta "les actuacions policials desproporcionades" en contra d'una "ciutadania que s'estava expressant pacíficament" i exigeix responsabilitats "a aquells responsables polítics que les van ordenar"

Josep Monràs diu que aquesta situació complexa que es viu a Catalunya "no es resoldrà únicament en els tribunals i mai amb l'ús de la força". "Es resoldrà políticament, fent un diàleg sincer i amb voluntat d'arribar a acords que beneficiïn ambdues parts"

L'alcalde de Mollet pensa que les persones que tenen responsabilitats han de començar a buscar una solució a l'actual situació i els demana que "si es veuen incapaços de fer-ho que deixin pas a persones que realment vulguin solucionar el problema definitivament".

Edicions locals