ERC demana la dimissió de Josep Monràs pel seu paper l'1-O

Fan una crida a "les forces democràtiques" a presentar una moció de censura en el cas que no plegui

L'executiva d'ERC a Mollet del Vallès ha demanat avui a l'alcalde de Mollet, Josep Monràs que dimiteixi del càrrec pel seu paper en relació al referèndum del passat diumenge. "Un alcalde que, tot i governar amb minoria, no respecta els acords del Ple i que no està al costat de la seva població no pot continuar al capdavant del govern de la ciutat", expliquen en un comunicat signat pel president d'ERC a la ciutat, Albert Biescas i per la secretaria d'Organització, Meritxell Humbert

En el comunicat, on es relaten els fets viscuts en els darrers dies, el referèndum fet en difícils condicions, les concentracions del dilluns i la vaga del dimarts en protesta per la violència policial, es diu que l'alcalde de Mollet Josep Monras "a banda d'impedir i intentar que obrissin alguns dels col·legis electorals, no ha encapçalat les protestes dels ciutadans, als quals representa, per la brutal actuació dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol i ha desqualificat la participació dels molletans i molletanes a la vaga general del 3 d'octubre dient que les manifestacions massives estaven pagades pel Govern".

"Però no es queda aquí- diuen- i s'atreveix a mentir, una vegada més, dient que havia urnes preparades plenes de vots per incorporar-les al final de la votació i que la gent va poder votar més d'una vegada. Sincerament, una persona que menteix, que intenta manipular no pot, o no hauria, d'estar al capdavant d'una ciutat com Mollet. Els molletans i molletanes ens mereixem més respecte i és per això que li demanem que dimiteixi".

L'executiva d'ERC, en el mateix comunicat, llença una crida a "totes les forces democràtiques molletanes" per impulsar una moció de censura en el cas que no dimiteixi. "Per dignitat i per salut democràtica Mollet del Vallès no pot continuar governada per una persona que, en aquests moments, gira l'esquena a la majoria de ciutadans i ciutadanes que hauria de representar", conclouen els republicans.

Edicions locals