Parets dóna la benvinguda a la Campana Major 'Teresina' amb tres dies de festa

La campana ha estat rebuda amb balls de la Colla de Gitanes, dels Gegants, sardanistes i música de piano en directe

Cap de setmana farcit d'actes en la Benedicció de la nova Campana Major, la Teresina, de l'església Sant Esteve de Parets del Vallès. Divendres es va celebrar una eucaristia i benedicció de la campana amb la presència del bisbe auxiliar de Terrassa, en Salvador Cristau i Coll. Dissabte al matí, les persones que van voler, van poder tocar la campana que va estar situada a la plaça de la Vila, des d'on es va col·locar en el campanar amb una grua de grans dimensions. Els actes van finalitzar el diumenge amb la celebració d'una eucaristia i l'estrena de la campana Teresina amb un parlament de l'Alcalde del municipi. Durant el matí, els paretans van tenir l'oportunitat de pujar al campanar a fer sonar manualment la nova campana, fet que va aglutinar un gran nombre de persones.

El campanar de l'església Sant Esteve de Parets fins ara només tenia 3 campanes (Rosalia, Eulàlia i Santa Maria). Ara ja té les quatre gràcies a un projecte que el veí Jaume Anfruns, paretà il·lustre des de l'any 2014, ha subvencionat íntegrament per complir una promesa que li va fer a la seva mare; col·locar la quarta campana a Parets. El mecenes es va mostrar molt content en explicar que "la campana ens acompanyarà en moments de dol, d'alegria, de festa i de vida a Parets. Espero que tots els ciutadans puguin gaudir de la quarta campana a l'església del nostre poble que porta el nom de la meva mare, Teresina".

El cap de setmana de benvinguda a la campana també ha servit com a celebració de l'aniversari de la parròquia. Durant els tres dies, les entitats del municipi han volgut celebrar l'arribada de la nova Campana Major Teresina, per això s'ha pogut veure l'actuació dels Manyacs, la Colla Castellera de Parets, Grallers i Bestiari, la Colla del Ball de Gitanes, els Amics de la Sardana, i la música en directe del pianista Marc Azagra.

La Teresina pesa 300 kg, fa 140 cm d'alçada i 72 cm de diàmetre. La campana s'ha fet amb bronze i una petita porció de coure i plata per l'empresa Rifer SL, situada a Girona.

Edicions locals