El govern de Mollet proposa no apujar els impostos el 2018

La congelació impositiva s'aplica per 6è any consecutiu

El govern municipal proposa, de cara a 2018, la congelació de tots els impostos i taxes que depenen del consistori, segons ha informat l'Ajuntament. Serà el sisè any consecutiu que a Mollet no apujaran ni taxes ni impostos. Així mateix, igual que en els darrers exercicis, es proposa mantenir els ajuts a les famílies més vulnerables i les bonificacions per promoure la reactivació econòmica i la sensibilització mediambiental.

La proposta del govern municipal, expliquen, "seguirà aplicant la política de congelació dels impostos i taxes sobre els que té competències i, alhora, també mantindrà les bonificacions a les famílies o persones més vulnerables i les bonificacions per renda". En aquest sentit, també queden incorporades aquelles propostes dels grups municipals que s'han anat aprovant a les sessions plenàries durant l'any 2017.

Respecte a l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), el més important que gestiona la ciutat, en el cas que el Govern de l'Estat publiqui el coeficient d'actualització del valor cadastral per al 2018, es farà una proposta per a l'aprovació d'una modificació de l'ordenança municipal que regula l'impost tal com es va fer l'any passat, per tal que els ciutadans i ciutadanes de Mollet no pateixin cap pujada de l'IBI.

D'altra banda, amb l'objectiu de continuar afavorint la generació d'ocupació i la implantació i el desenvolupament de l'activitat econòmica, es mantindran el conjunt de bonificacions als impostos per a vehicles sostenibles, l'impost d'activitats econòmiques (IAE), o el d'obres (ICIO), entre d'altres.


 

Edicions locals