L'Hospital de Mollet va diagnosticar 81 dones amb càncer de mama el 2016

28 dels casos van ser detectats pel Programa de Detecció Precoç en el que van participar 6.377 dones

L'any 2016 l'OTC de l'Hospital de Mollet va convocar 8.360 dones per fer-se una mamografia. D'aquestes 6.377, el que representa un 76,28% de participació, es van fer la prova. L'any passat el nombre de persones diagnosticades amb càncer de mama a l'Hospital de Mollet va ser de 81 (80 dones i un home), de les quals 28 van ser diagnosticades precisament gràcies al Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama.
El tram d'edat de 81 persones en total diagnosticades de càncer de mama ha estat de: 23 eren menors de 50 anys, 16 majors de 69 i 41 entre 50 i 69 anys. La majoria de càncers, doncs, es detecten en la franja d'edat que es fan les mamografies.

L'objectiu del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama és precisament reduir la mortalitat per càncer de mama i millorar la qualitat de vida de les dones de la comarca del Vallès Oriental. L'Hospital de Mollet participa d'aquest programa des de l'any 2002.

La Unitat de Patologia Mamària (UPM) de l'Hospital de Mollet dóna resposta a un problema sanitari important, com és el càncer de mama, encara que amb una supervivència molt elevada, amb un 80% de les dones afectades que es curen al cap de cinc anys.

L'objectiu de la UPM és augmentar l'eficàcia assistencial, afavorint el diagnòstic ràpid, el tractament efectiu i la sistematització del seguiment de la malaltia, sota un enfocament global d'aquesta.

El grup de persones amb el qual s'intervé és aquell que ha estat diagnosticat d'un càncer de mama. Cal tenir en compte que la mama no és només un element anatòmic sinó que també juga un paper important en l'estètica, la sexualitat, la psicologia de la dona... Per això i a causa del seu problema de salut, aquest grup de pacients requereix un suport tan psicològic, educatiu i de suport davant la situació personal que estan vivint, oferint una atenció integral i individual.

Edicions locals