Gabriel Rufián omple a vessar l’acte d’homenatge als polítics paretans represaliats pel franquisme

Rufián va parlar del procés independentista explicant que “estar a favor del procés d’autodeterminació del poble català et fa més demòcrata, més valent i antifeixista"

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va participar divendres a la tarda a la Sala Basart de la Cooperativa en l'acte d'homenatge organitzat per Ara Parets-ERC als 3 alcaldes i 5 regidors paretans que van ser afusellats pel franquisme o van morir a l'exili després de la Guerra Civil. Durant la seva intervenció, Rufián va dir que "si l'Estat espanyol hagués posat tantes ganes en la recerca de les urnes com en les 120.000 cunetes potser haurien localitzat les restes de Federico Garcia Lorca. Espanya és el segon país del món, després de Cambodja, amb més fosses comunes sense obrir".

L'acte d'homenatge, organitzat per Ara Parets ERC, ha fet un nou reconeixement als alcaldes Antoni Arimon, Joan Brunat, Amadeu Pagès, i als regidors Amadeu Ramon, Esteve Seguer, Projecte Forns, Jaume Massaguer i Pere Xicota, tots ells represaliats pel franquisme. Enguany també s'ha fet extensiu l'homenatge a la quarantena de paretans i paretanes que van veure com el franquisme els obria una causa durant el període de repressió.

Gabriel Rufián està molt orgullós que el Parlament es comprometi a anul·lar totes les sentències del franquisme i que no acceptin "lliçons d'un estat neofeixista. És un honor plantar cara a gent com Pablo Casado i a tot el que representa: si ens volen com a Companys, aquí estem".

Declaració d'independència


Pel que fa a la possible declaració unilateral d'independència i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, el diputat d'ERC va lamentar "el paper indigne del PSC-PSOE. El seu silenci i complicitat fa que la maquinària repressora de l'Estat encara sigui més forta". Per a Rufián "el que estem fent a Catalunya no va de banderes sinó de recuperar el país, la República que ens van robar fa 80 anys els avis i els pares dels mateixos que governen a Espanya. Estar a favor del procés d’autodeterminació del poble català et fa més demòcrata, més valent i antifeixista".

Edicions locals