El PSC de Parets surt en defensa de l'escola catalana

Ho fa mitjançant la presentació d'una moció al plenari en què expliquen que les acusacions d'adoctrinament no tenen cap base argumental

El PSC de Parets ha presentat una moció en què demanen que es rebutgi oficialment les actituds i declaracions que darrerament estan criticant el model d'escola a Catalunya. Els socialistes paretans volen que la Conselleria d'Ensenyament prengui mesures per mantenir la convivència en l'escola i insta al Ministeri d'Educació a retirar els requeriments que va enviar a Ensenyament de Catalunya a causa de "l'adoctrinament ideològic" que, segons expliquen els socialistes de Parets, no tenen cap argument real i són motivats únicament per la situació de tensió política que s'està vivint.

Diferents veus polítiques i personatges de notorietat popular han declarat que Catalunya amaga Espanya en les seves aules. Han denunciat que la llei que s'ensenya a les escoles és principalment l'Estatut d'Autonomia i que es parla de Catalunya com a país independent de la Unió Europea. Una de les crítiques més recurrents és que a Catalunya es deixa de banda la llengua espanyola, quan la realitat és que Catalunya és una de les comunitats en què els seus alumnes millors notes treuen en Llengua Castellana, segons els darrers informes de resultats de les Competències Bàsiques en Educació Primària, les proves de final de cicle i les Proves d'Accés a la Universitat.

El suposat adoctrinament a les escoles catalanes va tornar a ser portada a tota Espanya quan el partit d'Albert Rivera va instar a exigir responsabilitats disciplinàries a professors i mestres de Catalunya per "realització d'adoctrinament de l'odi nacionalista". Però la proposició de llei que va presentar no va rebre cap tipus de suport, ni tan sols el del Partit Popular. Només van aconseguir sumar els vots del partit 'Unión del Pueblo Navarro'. Davant d'aquestes acusacions a l'escola catalana, el posicionament del PSC de Parets és ben clar; creuen que no existeix un adoctrinament per part de la comunitat educativa i que el que es fa a les escoles és potenciar, expliquen, "l'esperit crític, la capacitat analítica, la tolerància, el respecte, la participació, el debat, la llibertat i la pau".

El PSC de Parets ha presentat una moció al Ple de l'Ajuntament perquè sigui aquest, com a institució, qui aprovi el rebuig de les actituds i declaracions fetes de manera "hostil, demagògica i falsa". Per això enviaran l'acord de rebutjar l'atac al model escolar de Catalunya a la Conselleria d'Ensenyament, al Parlament de Catalunya, al Ministeri d'Educació, a les Corts Espanyoles, a la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació de Municipis de Catalunya, i a les entitats educatives de Parets.

 

Parets del Vallès té autoritat per parlar del bon funcionament de l'escola catalana

Aquest 2017, el 100% dels alumnes que han cursat batxillerat a Parets han aprovat la selectivitat; l'escola Nostra Senyora de Montserrat ha guanyat un premi en un concurs educatiu impulsat per l'empresa Danone i un premi Pilarín Bayés; s'han ampliat les visites guiades en anglès; l’Institut La Sínia i l’Escola Bressol Municipal El Cirerer han estat escollits per participar en el projecte ‘Ara és demà’, amb l’objectiu de generar un debat sobre el futur de l’educació a Catalunya; fa pocs dies l'Ajuntament reconeixia alumnes paretans per la millor nota de selectivitat, millor nota de treball de recerca de batxillerat, millor nota de batxillerat, millor nota de grau mitjà i de grau superior, entrega del premi al mèrit docent i escolar a l’ESO i Educació Primària i entrega del premi al mèrit docent; i el mateix Ajuntament ha presentat la nova edició del projecte Joves Universitaris, que consisteix en la concessió de dues beques per al desenvolupament del projecte final de grau per a estudiants de carreres relacionades amb la Biotecnologia, el Disseny Industrial i l'Electricitat.

Edicions locals