L'espelta protagonista el diumenge a Gallecs

El Fira't de l'espelta mostrarà les múltiples possibilitats d'aquest cereal de cultiu ecològic

Gallecs és un espai privilegiat per la biodiversitat agrícola. En els seus camps es conreen, de forma tradicional i amb sistemes ecològics, cereals com l'espelta, l'espelta petita, el forment, el blat Montcada o la xeixa. Aquesta riquesa agrícola quedarà patent aquest diumenge al matí al Fira't de l'espelta que tindrà lloc a la plaça de l'església de Gallecs organitzada pel Consorci de Gallecs i l'Associació Agroecològica de Gallecs. Al llarg de tot el matí, des de les 10 i fines les 14.30 h, els visitants de la Fira no només podran veure com és l'espelta i altres cereals de Gallecs sinó poder gaudir-ne de moltes de les seves possibilitats gastronòmiques en mig d'un ambient festiu en el qual es podran gaudir d'activitats per tots els públics.
De l'espelta i dels seus derivats se'n poden obtenir begudes, germinats i farines que, entre altres coses, serveixen per elaborar un pa inconfusible. També cerveses com la popular TOC de l'espai. A les 12.30 hores hi haurà un tast de cerveses on l'Albert Tintó, d'Art Cervesers, despullarà la beguda més emblemàtica de Gallecs.


Abans, però, al Taller de Cuina la Marina Duñacs ensenyarà com fer begudes vegetals o com aprofitar a la cuina els germinats dels cereals. Un representant del Forn Prat de Mollet explicarà com s'elaboren diferents pans del món, entre ells el pa d'espelta de Gallecs.
Tant el pa com la cervesa seran els grans protagonistes gastronòmics de la fira, ja que els visitants podran gaudir per 4 euros d'un tast de pa de pita amb espelta petita i verdures i un got de TOC d'espelta.
A l'espai de Fira, per altra banda, es podran trobar pa de farines ecològiques de Gallecs de forners de diferents indrets del territori i productes de Gallecs de temporada.


Com sempre la fira tindrà un caire familiar i des de primera hora els més menuts podran gaudir d'un parc de jocs animats per La Residual; animació a càrrec de Big Smiles o participar d'un taller de galetes viatgeres organitzat per Gallecs Dolç. Cap a les 12.45 hores està previst l'espectacle Pa amb música i contes d'animals del món a càrrec de Patricia McGill i Blai Navarro.

Edicions locals