El PSC de Mollet es queixa davant l’ANC per una intervenció al ple municipal

Laura Camp va dirigir durs atacs contra l’alcalde i aquest partit arrel d’una moció sobre l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

El ple de l'Ajuntament de Mollet va viure moments de tensió aquest dilluns a causa d'una moció presentada per Ara Mollet-ERC MES on es demanava l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart empresonats fa uns dies per un pressumpte delicte de sedició. La moció – que va prosperar amb els vots favorables d'aquest grup, el PDeCat i Canviem Mollet i els vots contraris de la resta de grups, PSC, Ciutadans i PP- va ser precedida d'intervencions dels representants locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. A la sala hi havia un centenar de persones que prèviament al ple s'havien reunit a la plaça per celebrar la "República Catalana" i que portaven cartells on demanaven la llibertat dels dos dirigents independentistes.

Laura Camp, de l'ANC va fer un discurs molt abrandat contra l'alcalde, Josep Monràs, de qui va dir sentir-se avergonyida de que fos l'alcalde de la ciutat, i contra el PSC a qui va acusar d’haver "perdut el nord" o d'haver "oblidat la democràcia". Al mateix ple, tant la regidora Mireia Dionisio com l'alcalde Monràs van reaccionar al discurs de Camp. Dionisio va qualificar el discurs "d'irresponsable i antidemocràtic" i va acusar Camp de "voler assenyalar". Monràs va reblar que quan s'assenyala als que discrepen "es fan escarnis personals i familiars" i va dir detectar "odi latent" en la seva intervenció.
Avui dimarts, Mireia Dionisio com a primera secretaria del PSC  ha enviat una carta a Agustí Alcoberro, vicepresident de l'ANC queixant-se de la intervenció de Camp qualificant-la de "discurs d'odi". "Entenem que la seva associació, com qualsevol associació democràtica, tindrà mecanismes de reacció davant d'aquests casos", es diu a la cartacarta-psc.

Edicions locals