Un grup d'avis i àvies de Mollet demanen cada dia llibertat pels polítics empresonats

Es concentren tots els migdies davant de l'ajuntament amb mocadors i llaços grocs

Des del passat dilluns un grup d'avis i àvies de Mollet es reuneixen cada dia al migdia davant de l'Ajuntament de la ciutat per reclamar la llibertat dels polítics catalans empresonats. Porten mocadors i llaços grocs, fan una rotllana unint les mans de tots els presents i criden "llibertat". El dilluns eren molt poquets, però aquest dijous ja es van aplegar gairebé 75 persones.


La idea va sorgir de Margarida Canadell, de 86 anys que es van plantejar que els avis i les àvies, que no poden participar en altres activitats com manifestacions, si que podien fer sentir les seves reivindicacions amb aquest senzill acte de protesta davant de l'Ajuntament. La Margarida Canadell és de Mataró, però la seva filla, Montserrat Tàpia viu a Mollet i forma part del Comitè de Defensa de la República (CDR) de la ciutat. Ella va donar a conèixer una carta on la seva mare explicava les seves ganes de fer coses i la seva proposta i aquesta va ser recollida de forma immediata.
Les protestes diàries han quallat i els agradaria que es fessin extensives a altres poblacions de la geografia catalana. Per ara la proposta ha arrelat a Reus on també organitzen una activitat similar.

Demà divendres tornaran a trobar-se davant de l'Ajuntament al migdia amb els seus mocadors grocs inspirats en les protestes de les "Madres de la Plaza de Mayo", a l'Argentina, que al llarg de molts anys van reclamar justícia pels seus parents desapareguts. Aquest divendres, els avis i les àvies de Mollet que es reuneixen cada dia a la Plaça Major, decidiran si segueixen les concentracions diàries o bé adopten una altra periodicitat.

Edicions locals